Poezija vinom obojena

Poezija-vinom-obojena

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i udruženje građana Informa Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika.

Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije Poezija vinom obojena, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa.  Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije Vučji podrum.

Da podsetimo, na konkurs Poezija vinom obojena, od pristiglih 75 pesama,  koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su:  prvonagrađena Vita Brevis Petra Matovića, drugonagrađena pesma  Pro Corde Morte Jelene Gašović i trećenagrađena pesma Na korak bliže Nikole Krivokuće. Dodeljene su i dve specijalne nagrade, Dušku Sekuliću i Srbi Takiću. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.

Uz najlepše stihove o vinu i ljubavi, koje će čitati glumci Boban Đorđević i Biljana Keskenović, očekujemo vas u  subotu, 27. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, Kralja Petra I br. 11,  u 19 časova.

ПретходниDruga DANUrB+ međunarodna konferencija u Somboru i Baji
СледећиKONCERT – 20 GODINA SEĆANJA NA SILVESTERA HAJNALA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.