Pojačane mere opreza u Somboru i Apatinu zbog koronavirusa

Поводом актуелне ситуације са COVID-19, у Школској управи Сомбор, за Севернобачки и Западнобачки округ, кажу да се за сада само прати здравствено стање 12 ученика, који су били у контакту са особама из ризичних подручја. Такође, прати се и неколико запослених, који су имали сличне контакте.

За сада је тестиран један само ученик из Оџака и он није заражен корона вирусом, додају у Школској урпави. Истичу да су мере државе на високом нивоу предострожности и да се поштују све препоруке државе. У рејону Школске управе Сомбор је 120 школа и предшколских установа, у којима је око 45.000 деце, а за сада је ситуација под апсолутном контролом и подвлаче да се спроводе све мере предострожности.

У школама ова два округа изузетно су појачане мере споровођења хигијене и дезинфекције, па се након великог и малог одмора, за време часова појачано спроводи дезинфекција, подова, степеништа, рукохвата, тоалета..

Такође, у Школској управи истичу да се по препоруци ресорног Министарства прате сви одсутни из образовних установа, који нису присутни из неких здравствених разлога.

Поводом актуелне ситуације са COVID-19, одржан је састанак првих људи здравства и града Сомбора.

Ради заштите личног здравља и спречавања преношења инфекције препоручује се грађанима да не путују без преке потребе, смање број контаката са другим људима на радном месту и не одлазе у затворене просторије, у којима борави већи број људи, али и да избегавају већа окупљања – закључак је и препорука састанка челних људи Завода за јавно здравље Сомбор, Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, Републичког фонда за здравствено осигурање и локалне самоуправе Града Сомбора.

Апелује се на грађане, који су имали контакт са људима из држава у којима има велики број заражених и оболелих, да морају то да пријаве како би се одговорним понашањем спречило ширење инфекције. Потребно је да се повећа степен личне одговорности у складу са датим препорукама, као и да се повећа хигијена руку.

У Општини Апатин истичу да је ситуација у свим установама и институцијама под контролом, да се спроводе мере појачане хигијене, а да је управо због превентиве Културни центар Апатин отказао све преставе и биоскопске пројекције.

Број телефона Кол центра у Заводу за јавно здравље намењен грађанству је 062/19-56-866 и доступан је од 07.00 до 22.00 часа.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниFabrika dezinfekcionog sredstva za koronu u Kuli
СледећиGradska biblioteka „Karlo Bijelicki“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.