POJAŠNJENJE RADNOG VREMENA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE

POJAŠNJENJE PROTIVEPIDEMIJSKE MERE OGRANIČENJA RADNOG VREMENA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE

Uredbom  o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 u  periodu počev od 24. novembra 2020. godine zaključno sa 3. decembrom 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata  ograničeno je  tako da neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana.

Početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta i isto se mora poštovati.

Ugostiteljski objekti su objekti koji pružaju usluge ishrane i pića: kafana, bife, bar, picerija, pivnica, kafe poslastičarnica, mlečni restoran, restoran, pečenjara, piterija, buregdžinica, ćevabdžinica, ekspres restoran i restoran za samoposluživanje, nacionalna kuća, restoran domaće kuhinje, čarda, kafeterija, čajdžinica, gostionica, krčma, gril, kiosci i slični ugostiteljski objekti (prikolice i drugi slični objekti montažnog tipa šalterske prodaje), kao i drugi objekti koji pružaju usluge ishrane i pića nezavisno od naziva pod kojim posluju.

Ugostiteljski objekti su i objekti koji pružaju usluge pića i napitaka ili pića i jednostavna topla i hladna jela koja se po pravilu pripremaju na očigled gostiju i uslužuju za pultom ili točionicom pića (aperitiv bar, kafe bar, sendvič bar, ekspreso bar, snek bar, salat bar i drugo), kao i objekti koji pored usluga pića pružaju i usluge zabave: noćni bar, kabare bar, dansing bar, disko bar i diskoteka.

Ugostiteljski objekti na benzinskim stanicama ne mogu raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana, odnosno ne može se vršiti maloprodajna delatnost od 21.00 časova do 05.00 časova narednog dana, izuzev prodaje goriva.

Radno vreme kioska  i sličnih ugostiteljskih objekata (prikolice i drugi slični objekti montažnog tipa šalterske prodaje) odnosno radno vreme privrednih subjekata koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, a vrše šaltersku prodaju hrane putem šaltera, ograničeno je  tako da neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana.

Posle 18.00 časova navedeni objekti mogu da vrše isključivo dostavu hrane na kućnu adresu, bez ograničenja radnog vremena.

ПретходниPreminuo bivši somborski gradonačelnik Jovan Slavković
СледећиPovodom dana pozorišta

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.