Pojavio se oboleli od koronavirusa u ZBO

SOinfo.org ni pored svih pokušaja, tokom popodneva i večeri, nije uspeo da dobije zvaničnu potvrdu da je u Opštoj bolnici Dr Radivoj Simonović registrovan prvi pacijent oboleo od covid-19 virusa. Nezvaničnu potvrdu imamo sa više strana i iz dobro obaveštenih izvora.

Kako smo saznali, oboleli ima oko trideset godina i nekoliko dana je ležao na Internom odeljenju somborske bolnice. On, po navodima naših izvora, ali i Novih apatinskih novina, prilikom prijema, ali ni tokom lečenja na odeljenju, nije upozorio da je imao kontakt sa osobom koja je boravila u Italiji. Nismo uspeli da dobijemo čak ni informaciju da li je oboleli od koronavirusa zaista prebačen u Klinički centar Vojvodine.

SOinfo.org je obavešten, što međutim nismo uspeli da potvrdimo, da je zbog dužine i načina boravka ovog pacijenta, zatvoreno interno odeljenje i da su svi zaposleni, njih stotinjak, upućeni u kućnu izolaciju.


Nezvanično saznajemo da od ponedeljka deo zaposlenih iz Doma zdravlja Dr Đorđe Lazić prelazi na „privremeni rad” OB Dr Radivoj Simonović.SOinfo.org je oko 17 sati obišao ulazni punkt somborske bolnice i zatekao znatno izmenjeno stanje u odnosu na prethodne dane. Ograde su postavljene na ulazu u sve ulice koje vode ka bolnici.

Samo na uglu Solunskih boraca i Sime Matavulja se nalazio čuvar iz agencije za obezbeđenje. Iza ove ograde je postavljen šator.Tokom boravka, pred bolnicom se pojavila i ekipa JKP Zelenila zadužena za dezinfekciju. Šest do sedam izvršilaca vrlo brzo je započelo prskanje površina u krugu bolnice

Raste broj novozaraženih, penzioneri mogu u kupovinu

Tokom dana u Srbiji je registrovano 22 nova slučaja obolevanja od koronavirusa, nakon čega je ukupan broj obolelih dostigao 171. Testirano je, do sada, 672. osobe koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja. Predsednik Srbije je na redovnoj konferenciji najavio još strože mere, odnosno duži policijski čas, pa bi se moglo dogoditi da već od sutra zabrana izlaska iz kuće počne u 17 sati. Večeras u 20 sati na snagu je stupila potpuna obustava rada kafića i ugostiteljskih objekata, odnosno javnog prevoza.

Podsećamo starije od 65 godina da ujutru, u periodu od četiri do sedam sati, mogu obaviti potrebnu nabavkuLista otvorenih prodavnica

Izvor: soinfo.org

ПретходниOstani kod kuće!
СледећиU Klinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta, somborska bolnica radi kao i do sada

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.