Pokrajina izdvojila sredstva za renoviranje Srednje tehničke škole u Somboru

Pokrajinska vlada je izdvojila sredstva sa kojima će Srednja tehnička škola u Somboru renovirati svoje zgrade, izgraditi salu za fizičko i opremiti svoje učionice.

Đaci najbrojnije srednje škole u Somboru nastavu fizičkog izvode u improvizovanim prostorijama ili na dvorištu prilagođavajući se vremenskim uslovima jer je stara sala od azbestnih materijala zabranjena za korišćenje od 2016.

„Naši časovi fizičkog se odvijaju u podrumu škole, kad je napolju hladno obično se zagrejemo unutri a onda radimo fizičko napolju“, rekao je Miloš Ivković, učenik III razreda Srednje tehničke škole u Somboru.


Budući maturanti se raduju novoj sali jer bi im omogućila bavljenje brojnim sportskim aktivnostima.

„Imali bi sekcije za košarku, to jest već imamo u sredu turnir a pošto je nemamo eto… igrali bi i fudbal i ima raznih mogućnosti…“, kaže Oliver Fituš, učenik III razreda Srednje tehničke škole u Somboru.

Nova zgrada sale za fizičko koja će zameniti staru dotrajalu od azbesnog materijala sa oštećenim potpornim stubovima, deo je odobrenog projekta ovoj školi od strane Pokrajinskog vlade.

„Novac koji je dobijen od Pokrajine u visini od 31 milion, u pvoj fazi je namenjen za krov ove školske zgrade sa fasadom i drvenarijom a druga faza je pripremanje projekta enterijera zgrade jedan, zgrade dva u Njegoševoj i sale za fizičko“, objasnila je Suzana Vukićević, direktroica Srednje tehničke škole u Somboru.

Srednja tehnička škola će sa projektom dokumentacijom aplicirati u kancelariji za kapitalne investicije.

„Sala za fizičko ima svoj projekat ali, analizirali smo i pokušaćemo da u naredna mesec-dva vremena, možda malo da prilagodimo tj. da nam se dozvoli da povežemo zgradu jedan sa salom za fizičko a dimenzije će biti nešto veće!“ kaže Suzana Vukićević, direktorica Srednje tehničke škole u Somboru.

Radovi na izgradnji sale najavaljeni su od proleća a đaci Srednje tehničke škole u Somboru, mogu očekivati da časove fizičkog vaspitanja pohođaju u novoj, savremenoj zgradi od početka nove 2020/2021. školske godine.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниUbistvo kod Sombora: Metalnom šipkom presudio starijem muškarcu
СледећиMoja škola – moj klub

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.