Ponovo radi Fabrika akumulatora Black Horse

Fabrika akumulatora Black Horse nekada je bila najbolje somborsko preduzeće. Nekoliko godina posle privatizacije počeli su problemi i usledio je stečaj. Novi vlasnik fabrike sada je švajcarska kompanija Batagon, koja je na tržište ponovo vratila prepoznatljiv brend i zaposlila oko 200 radnika.

Fabrika akumulatora Black Horse ponovo radi, radnici su u pogonima, a na proizvodnim trakama ponovo su akumulatori. Većina zaposlenih radnika bivši su radnici ove fabrike koji su se posle nekoliko godina vratili na posao.

„Meni je najbitnije vratiti se u svoju zemlju, Sombor, jer sam rođeni Somborac. Radni vek sam proveo u Fabrici akumulatora i čim sam dobio poziv da se vratim, jer se ponovo pokreće proizvodnja, saglasio sam se i krenuli smo“, kaže Bogdan Nikolić, direktor razvoja Fabrika akumulatora Black Horse Sombor.

„Iza mene su ljudi koji su radili u staroj fabrici. Oni su deo našeg tima. Savršeno razumeju posao koji su do sada radili. Direktori koji su otišli u inostranstvo, u strane kompanije sada se vraćaju. Trenutno imamo oko 200 radnika. Imali smo i velike muke i poteškoće posle kupovine fabrike. Uložili smo mnogo, remontovali smo mašine, sanirali ono što je uništeno. A pre mesec dana krenuli smo u jedan novi projektni zadatak“, kaže Darinka Đuran, direktorka Fabrike akumulatora Black Horse Sombor.

Fabrika akumulatora Black Horse posle nekoliko godina ponovo kreće u osvajanje tržišta, a cilj je dobiti poverenje starih kupaca.

„Zacrtani cilj do kraja godine je proizvodnja 7.000 akumulatora dnevno. U vreme najveće proizvodnje u ovoj fabrici to je bilo 10.000 akumulatora dnevno. Mi to još ne možemo stići, a realan plan je 7.000“, kaže direktorka Đuran.

Da bi se ovi planovi ostvarili do kraja godine biće zaposleno još 150 novih radnika.

„Naše tržište je u ovom trenutku je pre svega Rusija jer je velika potražnja, zatim Italija, Francuska, Nemačka, Španija. Znači radimo i Evropu i Rusiju, ali i region. Ići ćemo i dalje. Trenutno analiziramo potencijalnih tržišta“, kaže direktorka Đuran.

Fabrika akumulatora Black Horse aktivno sarađuje sa lokalnom sredinom i do sada su pomoć u akumulatorima dobili gerontološki centar, bolnica, dom zdravlja, saobraćajnu policiju, a pomoć će biti uručena i sigurnoj kući u Somboru.

rtv.rs

ПретходниŽUTI METEOALARM OD 23. DO 25. AVGUSTA
СледећиPrinceza Katarina donirala opremu somborskoj bolnici

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.