Pontonski most prema Apatinu

Dok traje rekonstrukcija mosta preko Velikog bačkog kanala na Apatinskom putu biće postavljen pontonski most.

U sredu tokom prepodneva po društvenim mrežama počele su da kruže informacije da su na obali kanala kod Elektrovojvodine počeli radovi na pripremi terena za postavljanje pontonskog mosta. Popodne je u vidu saopštenja na zvaničnom gradskom sajtu stigla i potvrda te informacije: privremeni pontonski most biće postavljen dok traje rekonstrukcija.

To će svakako olakšati život žiteljima prigradskih naselja Bukovac i Centrala, koji neće morati da putuju do grada atarskim putem preko prevodnice na Tromeđi. S druge strane, veza apatinske opštine i Sombora biće mnogo kraća od alternativnog pravca preko Prigrevice.


Važan detalj je da će saobraćaj biti dozvoljen putničkim vozilima, dok će teretni i dalje morati alternativnim pravcem preko Lugova i Prigrevice. Treba dodati da je lokalna samouprava obezbedila besplatan javni prevoz za stanovnike naselja Bukovac i Centrala dok pontonski most ne bude postavljen.

U planu je da se do pontonskog mosta dolazi putem pored objekata nekadašnjeg preduzeća „INPRO”, a sa suprotne strane kod DTD VDP „Severna bačka”.

Radove na pripremi terena obišli su u sredu gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković.

Izvor: soinfo.org

ПретходниRekonstrukcija puta Apatin Sombor
СледећиIzgorelo 40 hektara ječma u staparskom ataru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.