Popunjeno skoro 90 odsto kapaciteta na planinama

Skoro 90 odsto kapaciteta na planinama u Srbiji već sada je popunjeno za novogodišnje praznike, a isto važi i za veliki broj domaćih banja, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

Ona je za TV Prva rekla da i veliki broj gradova u Srbiji može da očekuje veliki broj turista s obzirom da organizuju dočeke na trgovima.

„Nemamo razloga da ne budemo optimisti, jer svake godine u to doba godine kapaciteti budu izuzetno popunjeni, a trend rasta turista tokom godine pokazuje da možemo da budemo optimisti i u ovom zimskom periodu“, rekla je Labovićeva.

Ona je dodala da su i dalje turisti iz regiona najbrojniji gosti u Srbiji, a da je najveći porast turista iz Kine i Rumunije.

Navela je da je Srbija, budući da se više od 50 odsto turista odlučuje na putovanja kroz bilo koji vid društvenih mreža i pretraživanjem na internetu, svoju promociju više usmerila kroz taj vid kanala komunikacije.

„To prepoznajemo kao trend i to nije trend samo kod nas, nego svugde u svetu“, rekla je Labovićeva.

Istraživanje koje je letos sprovela Turistička organizacija Srbije na teritoriji Beograda pokazalo je, kaže, da je čak 40 odsto ispitanika reklo da su odseli u privatnom smeštaju ili u apartmanima kroz online bukinge.

Marija Labović navodi da se broj turista u hostelima smanjio za 13 odsto, ali da i dalje veliki broj turista odseda u hotelima, te da turisti iz Kine najčešće borave u hotelima sa četiri ili pet zvezdica.

Razlozi zbog kojih strani turisti dolaze u Srbiju su, navodi Labovićeva, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne atrakcije, gastronomija, odnos cene kvaliteta i dobar provod.

ПретходниOPREZ!
СледећиWi-fi odlazi u prošlost

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.