Pored Velikog bačkog kanala edukativna tabla

Veliki Backi kanal Sombor
Foto: www.kajakrent.rs

Поред Великог бачког канала едукативна табла са заштићеним биљним и животињским врстама.

Идејом омладинаца из Сомбора реализован је пројекат “едукативна табла” која је израђена од еко материјала. Ова табла је постављена на шеталишту поред Великог бачког канала са циљем да укаже на биљне и животињске врсте које живе у околини овог подручја.

Шеталиште поред Великог бачког канала краси природњачка едукативна табла израђена техником дубореза на комаду липе површине скоро два квадратна метра. Уметник Горан Шујица, којем је поверен рад, истиче да му је вештином која извлачи оно најлепше из дрвета било је потребно око десетак дана свакодневног вишечасовног рада да би пројекат био завршен.

“Са моје стране хтео сам да допринесем идеји ових нових клинаца са мојим радом, тако да сам направио ову едукативну таблу на којој се налазе у принципу све заштићене врсте са овог подневља“, каже мултимедијални уметник, Горан Шујица.

Природњачка табла је заједнички производ лета, кажу покретачи пројекта.

“Овај пројекат је на прављен на основу неке наше претходне акције где смо ми организовали чишћење Великог бачког канала и онда смо дошли на идеју на направимо едукативну таблу како би се људи лакше информисали шта ми то имамо у Горњем подунављу и које су то све врсте”, напомиње Марко Терзин Група грађана “Талас” из Сомбора.

“Ово је наш први званични пројекат после којег смо одлучили да оснујемо удружење. Пројекат финасира Министарство омладине и спорта преко програма “Млади су закон”, додаје Миљана Дринчић, Група грађана “Талас“.

Едукативна природњачка табла постављена је место где су несавесни грађани остављали највише смећа са циљем да се утиче на еколошку свест грађана. Пројекат је вредан 42.000 динара, а омладина “Таласа” планира убудуће још оваквих акција.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниSombor: Posađeno 10 sadnica javora
СледећиPenzionerima 5.000 dinara 17. ili 18. decembra, pomoć ugostiteljima u istom periodu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.