Pored Velikog bačkog kanala edukativna tabla

Veliki Backi kanal Sombor
Foto: www.kajakrent.rs

Pored Velikog bačkog kanala edukativna tabla sa zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama.

Idejom omladinaca iz Sombora realizovan je projekat “edukativna tabla” koja je izrađena od eko materijala. Ova tabla je postavljena na šetalištu pored Velikog bačkog kanala sa ciljem da ukaže na biljne i životinjske vrste koje žive u okolini ovog područja.

Šetalište pored Velikog bačkog kanala krasi prirodnjačka edukativna tabla izrađena tehnikom duboreza na komadu lipe površine skoro dva kvadratna metra. Umetnik Goran Šujica, kojem je poveren rad, ističe da mu je veštinom koja izvlači ono najlepše iz drveta bilo je potrebno oko desetak dana svakodnevnog višečasovnog rada da bi projekat bio završen.


“Sa moje strane hteo sam da doprinesem ideji ovih novih klinaca sa mojim radom, tako da sam napravio ovu edukativnu tablu na kojoj se nalaze u principu sve zaštićene vrste sa ovog podnevlja“, kaže multimedijalni umetnik, Goran Šujica.

Prirodnjačka tabla je zajednički proizvod leta, kažu pokretači projekta.

“Ovaj projekat je na pravljen na osnovu neke naše prethodne akcije gde smo mi organizovali čišćenje Velikog bačkog kanala i onda smo došli na ideju na napravimo edukativnu tablu kako bi se ljudi lakše informisali šta mi to imamo u Gornjem podunavlju i koje su to sve vrste”, napominje Marko Terzin Grupa građana “Talas” iz Sombora.

“Ovo je naš prvi zvanični projekat posle kojeg smo odlučili da osnujemo udruženje. Projekat finasira Ministarstvo omladine i sporta preko programa “Mladi su zakon”, dodaje Miljana Drinčić, Grupa građana “Talas“.

Edukativna prirodnjačka tabla postavljena je mesto gde su nesavesni građani ostavljali najviše smeća sa ciljem da se utiče na ekološku svest građana. Projekat je vredan 42.000 dinara, a omladina “Talasa” planira ubuduće još ovakvih akcija.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниSombor: Posađeno 10 sadnica javora
СледећиPenzionerima 5.000 dinara 17. ili 18. decembra, pomoć ugostiteljima u istom periodu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.