Poručili da od zahteva za izmeštanje migranata neće odustati

migranti_sombor

Održan protest i šetnja protiv naseljavanja migranata.

Okupljenima na glavnoj gradskoj ulici, u ime organizatora, neformalnog udruženja Pokreta za siguran Sombor obratio se Tihomir Milanović. Rekao da lokalna samouprava nije ispunila obećanje i organizovala prijem, kao i da, iako pozvani, predstavnici grada nisu došli na skup. Tokom izlaganja on je u više navrata pozvao nadležne institucije da postupe po zakonu o strancima, a naveo je i da „građani Sombora ne mogu sigurno da žive, te postavlja pitanje kako nadležne institucije mogu da žmure pred očiglednim problemom”.

– Hteo bih da se obratim direktno Aleksandru Vučiću i da ga pitam kako je mogao da uzme pare, potpiše peticiju i dovede migrante u Sombor? Zašto nije obezbedio kampove u kojima će oni da budu, u kojima će humano da obitavaju – rekao je Milanović.

Predstavnika PZSS, je izjavio da migranti, s obzirom da nemaju isprave, „ne mogu da se kreću slobodno u našem gradu”, a da, kada se tim povodom obrate institucijama, dobijaju jedan odgovor – sleganje ramenima. – Mi od našeg zahteva, izmeštanje migranata u prihvatne centre, nećemo odustati. Oni nemaju šta da traže u gradu. Želimo mirno rešavanje ovog problema, želimo da institucije rade svoj posao – ispričao je predstavnik pokreta. Milanović se obratio i somborskoj policiji.

– Pitam vas, šta ste vi bez uniforme, da li ste i vi narod? Od ovog naroda živite i mi samo tražimo da nas zaštite – rekao je predstavnik PZSS. Milanović je poručio državi da ne plaši, ne tlači, ne ugnjetava i ne ucenjuje narod.

Tokom protestne šetnje učesnici su nosili banere sa natpisima „Stop naseljavanju migranata”, „Tražimo odgovor na peticiju” i „Migrante u prihvatne centre”. Skupu je prisustvovalo oko 150 ljudi.

Prisustvo izbeglica u širem centru grada, pre i tokom protesta, bilo je drastično smanjeno.

savamajstor @ SoInfo.org

ПретходниNovo izdanje „Art okupacije“
СледећиFINALE SEOSKIH SPORTSKIH IGARA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.