Poskupelo daljinsko grejanje!

Gradsko veće je na prošlonedeljnoj sednici potvrdilo nove, više cene usluga JKP Energana.

SOinfo.org portalu je po zahtevu za informacije od javnog značaja dostavljeno Rešenje o davanju saglasnosti na  odluku o obrazovanju cena isporuke toplotne energije koje primenjuje JKP Energana za grejnu sezonu 2020/21 koje je dostupno u prilogu vesti. Ovim rešenjem predviđa se povećanje cene daljinskog grejanja, počev od 01. novembra.

JKP Energana je u prvobitnom predlogu, primenu novih cena grejanja, planirala za 1. oktobar.


Kako je navedeno nova cena grejanja biće za jedan odsto viša u odnosu na prošlu sezonu i iznosiće 6,358 dinara po kilovat času (6,99 sa pdv-om). Pre poskupljenja kWh je koštao 6,140 dinara. Gradsko veće je odobrilo i povećanje cene fiksnog dela troškova koji se plaća tokom cele godine. Umesto dosadašnjih 33,43 dinara po kvadratu, građani i privreda, će za ovaj namet izdvajati 34,53 dinara (gotovo 38 dinara sa pdv-om). Inače, predlog za poskupljenje grejanja potpisala je predsednica nadzornog odbora preduzeća i pokrajinska poslanica SNS, Vesna Tomić. 

JKP Energana Sombor je u programu poslovanja preduzeća za tekuću godinu navela da „cena mazuta tokom 2019. godine stagnira, čak beleži neznatan pad 0,52 odsto (61,03 prema 61,35 dinara), a procena je da će takav trend biti prisutan i dalje”.

Sve ovo ukazuje na stalnu potrebu praćenja stanja na tržištu i potrebu blagovremene i adekvatne reakcije u oblasti korekcija cena usluga koje preduzeće pruža – objavljeno je u programu preduzeća za 2020. godinu. 

Gradsko veće je na jučerašnjem, 10. zasedanju, donelo odluku o dodeli 16 miliona dinara Javnom komunalnom preduzeću Energana. Navedeno je da se sredstva dodeljuju za „dokapitalizaciju dugoročnog programa toplifikacije grada”.

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Izvor: soinfo.org @ savamajstor

ПретходниREALIZACIJA PROJEKTA „KOŠNICA“
СледећиUMETNOST SLAMARENJA NA RADIONICAMA U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.