POSKUPLJUJE DALJINSKO GREJANJE U SOMBORU!?

ENERGANA U NOVU SEZONU ULAZI SA VIŠIM CENAMA?!

Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj predložilo je Gradskom veću da potvrdi saglasnost na odluku o obrazovanju novih cena isporuke toplotne energije koje primenjuje JKP Energana za grejnu sezonu 2019/2020.

Prema novom cenovniku koji će prema ovoj odluci početi da se primenjuje od 01. oktobra 2019. godine, u grejnoj sezoni registrovana potrošnja po mernoj jedinici iznosiće 6,14 dinara umesto dosadašnjih 5,66 dinara po kWh, što je poskupljenje od 8,64% po kWh.

Prema istoj odluci, u novoj grejnoj sezoni za čak 10% skuplji će biti i fiksni deo troškova, koji korisnici daljinskog grejanja „Energani“ plaćaju tokom čitave godine.

U odluci stoji da će takozvani fiksni troškovi biti 33,43 dinara po kvadratnom metru grejne površine, bez obračunatog PDV-a, dok je sadašnja cena 30,39 dinara po kvadratu.

Na sajtu „Energane“ još uvek nema novog cenovnika i obaveštenja o poskupljenju, a kompletan predlog za davanje saglasnosti na odluku o obrazovanju cena isporuke toplotne energije možete pogledati OVDE.

Prema dostupnim podacima, „Energana“ isporučuje toplotnu energiju u 4.000 stanova i ima 130 privrednih korisnika.

ПретходниIskreno se nadamo da je istina!
Следећи„Počast Kostić Lazi na zvezdanoj stazi” u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.