Posle anonimnih pretnji na kuću Preradovića u Svilojevu bačena bomba VIDEO

rucna-bomba

У Свилојеву је синоћ бачена бомба на кућу породице Прерадовић која се бави млекарством. Сви чланови породице су у страху, мештани мирног села у шоку, јер се не памти да се овако нешто десило у овом месту надомак Апатина. Полиција интензивно ради на расветљавању овог кривичног дела.

У двориште породичне куће породице Прерадовић у Свилојеву, у чијем се склопу налази Еко-млекара синоћ је бачена бомба. Од силине експлозије оштећена су стакла на вратима и прозорима, гелери су избушили камион, а на срећу нико од укућана није настрадао, каже Влатко Прерадовић.

„Отац и мајка су једва остали живи од стреса који смо претпрели, јер са њима и својом породицом живим у истом домаћинству. Кућа и млекара су спојени. Хитна помоћ им је свима указала помоћ, јер су били у потпуном шоку, а експлозија је била баш гласна, осетили смо јак потрес, ужас, не знам шта да кажем“, прича Влатко Прерадовић.

Експлозивна направа је направила штету од око 7.000 евра, процењује Прерадовић.

„Једва сам оспособио камион да могу возити млеко, јер ако не возим млеко могу само да затворим фирму, јер немам са чиме да радим, а од тога сви живимо. Нама је уништена егзистенција, уништена нам је наша психа, имамо страх…шта да кажем…“

Влатко додаје да су полицији раније пријавили да су добијали анонимне претње и истиче да је ноћас пуком срећом остао жив.

„Пре него што је бачена бомба, мислим да је кашикара, отишао сам у другу просторију, а тада сам чуо јак прасак, сви смо се јако потресли“..

Породица Прерадовић годинама се бави откупом млека и производњом сира и других млечних производа. Полиција се и вечерас налази испред њихове куће и ради се интензивно на расветљавању мотива и проналажењу нападача.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић, Весна Милановић Симичић)

Претходни„Pročitali smo mi, pročitaj i ti“
СледећиRazgovor posvećen očuvanju prirode

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.