POSTAVLJENA PRVA DIGITALNA INFO TABLA

U okviru projekta „Visitus“ – obogaćivanje turističke ponude za slepe i slabovide osobe, danas je u zgradi „Županije“ u Somboru postavljena i predstavljena digitalno senzorska ploča koja će omogućiti slepim i slabovidim osobama da upoznaju turističku ponudu na području Zapadnobačkog okruga. Svojevrsni tonski info-pult prvi je te vrste u Srbiji.

Ploča je rađena od pleksiglasa, formata A0, na kojoj je postavljeno šest geografskih tačaka Zapadnobačkog okruga: Sombora, Apatina,  Bačkog Monoštora, Sonte, Bezdana i Telečke.  Na svakoj od tih tačaka postavljeni su digitalni prekidači pomoću kojih se dobijaju informacije o kulturno-istorijskim znamenitostima i ugostiteljsko-turističkim objektima. Ploča je rađena reljefno i u kombinaciji sa Brajevim pismom, tako da slepe osobe dodirom mogu pročitati sadržaje o lokaciji na kojoj se nalaze, a pomoću digitalnog prekidača mogu poslušati zvučni zapis na četiri jezika: srpskom, hrvatskom, engleskom i mađarskom.

Projekat „Visitus“ deo je Intereg IPA programa prekograniče saradnje Srbija-Hrvatska 2014 – 2020. „Visitus“ je jedan od 24 projekata odobrenih za finansiranje od ukupno 127 projektnih predloga u okviru Prvog projektnog poziva za period 2014-2020.

Nosilac projekta je grad Sombor, a partneri su opština Erdut iz Hrvatske i Institut ekonomskih nauka Republike Srbije. Iz IPA fonda za ovaj projekat izdvojeno je 300.090,92 evra, a projekat traje od 15. juna 2017. do 14. februara 2019. godine.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниZakup zemlje oko Sombora sve skuplji
СледећиMonodrama o tragičnoj ljubavi

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.