ПОШТЕНА ИГРА…

karavan_radosti_sombor

„ПОШТЕНА ИГРА, ВЕЛИКО ПРИЈАТЕЉСТВО И ДОБРО ДРУЖЕЊЕ“

„Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих Србије“ 22. маја 2019. дошао је на Трг светог Тројства у Сомбор. Ова манифестација се одржава у 25 градова на територији Србије, већ шесту годину за редом, а ове године први пут учествује Сомбор.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи, чији је основни циљ да промовише здрав начин живота и пријатељство. Учесници су деца и млади узраста од 7 до 15 година, а такмиче се у 10 спортских дисциплина: мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, између две ватре, стони тенис, тенис , атлетика и шах.

На свечаном отварању Спортских игара младих у Сомбору заклетву у име спортиста положила је атлетичарка Маша Бујишић, а у име судија Ања Лаличић, одбојкашки судија.

karavan_radosti_sombor_prijateljstva

„Чули смо да ова манифестација траје већ више од две деценије у свету, а неколико година у назад се одржава и у нашој земљи. Велико ми је задовољство што смо као град могли да дамо свој допринос и могли да учествујемо у једном оваквом догађају. На првом месту се захваљујемо свој сомборској деци, наставницима, учитељима, али и Спортском савезу града Сомбора, јер су преузели велику улогу учесника и организатора једног оваквог догађаја. Можемо да поручимо да град Сомбор има будућност, зато што имамо децу и младе који су способни да учествују у изазову, да се такмиче и да побеђују. Нека данас на првом месту победи поштена игра, велико пријатељство и добро дружење“ рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на отварању Дунав осигурање Спортских игара младих.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић је изразила задовољство што је „Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих Србије“ данас у Сомбору и што се на лицима деце виде осмеси, што представља основну победу овог такмичења и захвалила се граду Сомбору што се прикључио и постао домаћин.

Председник Спортског савеза града Сомбора Милан Стакић подсетио је на мото „Важно је учествовати“ и тиме поручио свим учесницима да су победници.

Већница града Сомбора за област омладине и спорта Антонија Нађ Косановић рекла је да јој је драго што се ова манифестација први пут одржава у Сомбору и што ће деца имати прилику да учествују у разним спортским дисциплинама и да се боре за своје циљеве, јер спорт на посебан начин обликује човека.

Финално такмичење, на ком ће се наћи најбољи такмичари из градова широм Србије, одржаће се крајем јула у Београду, а међународно финале је у Сплиту од 20. до 26. Августа.


ПретходниУРУЧЕНО 30 УГОВОРА ЗА ДОДЕЛУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ
СледећиВенац Лазе Костића

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.