Potraga za nestalim migrantima na Dunavu kod Apatina

Na Dunavu između Apatina i Bačkog Monoštora juče popodne su četvorica migranata nestala u reci prilikom pokušaja da pređu u Hrvatsku. Grupa migranata je ukrala dva čamca, nedaleko od naselja Vagoni koje se nalazi desetak kilometara od Apatina i pokušali su na ovom delu da pređu Dunav i domognu se Hrvatske. Šta se na čamcima dogodilo još uvek nismo uspeli da saznamo, jer nema zvaničnih informacija.

Da su četvorica migranata nestali u talasima Dunava prvi su saznali pčelari koji su od ribočuvara čuli da su im migranti juče popodne uništili košnice.

„Došao sam do pčelinjaka posle dojave i kad sam došao imao i šta da vidim. Napravili su mi veliku štetu. Nedaleko odavde su ložili vatru, bilo ih je oko 50. Nakon mog dolaska posle jedno petnaest dvadeset minuta isti su otišli u pravcu dalekovoda prema Bačkom Monoštoru. Mi smo se tu zadržali do dolaska patrole. Nakon toga su ti migranti trčali prema nama i vikali bruder, river. Ispostavilo se da su pokušali da pređu reku i da se utopio neko“, veli Milorad Prijić, pčelar.

Prema onome što su rekli migranti koji su isplivali iz Dunava, četvorica njihovih rođaka i prijatelja ispali su iz čamca i nestali u reci.

Apatinski ronioci nisu dobili nalog da traže nestale, ali smo nezvanično smo saznali da će to raditi Žandarmerija. Vlasnici vikendica kažu da je ovih dana uočen veliki broj migranata koji se kriju po šumi i prave štetu čekajući pogodan trenutak za prelazak reke.

„Bilo je još gore kad je tu gorela vatra juče, vrata su bila razvaljena, komšijama su razvalili košnice, med su pojeli, ovo su zapalili. I zamalo da je došlo do požara, tu je bila ogromna vatra. Tako da smo mi to malo spasili. Oni su se jednostavno pokupili, njih je bilo jedno desetak. Otišli su u pravcu Dunava“, kaže Branislav Mijić, vlasnik vikendice.

Od tih desetak, šestorica su se vratila i potražila pomoć. Istraga je u toku.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

ПретходниKolo srpskih sestara u misiji humanosti
СледећиTrening Break the FAKE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.