Povodom dana pozorišta

Danas se navršava 138 godina otkako je odigrana prva predstava u zgradi Narodnog pozorišta Sombor.

Ovaj rođendan teatra svi dočekujemo u veoma specifičnim okolnostima koje nas onemogućavaju da se večeras sretnemo u Pozorištu, na premijeri predstave „Ćelava pevačica“.

Prethodna godina za nas bila je koliko uspešna, toliko i strašna, koliko radosna, toliko i tužna. Od prošlog rođendana i premijere predstave „Semper idem“, preko zatvaranja i prekidanja sezone u martu, pa do Sterijinih nagrada, premijere „Predsednica,“ ali i odlaganja premijere predstave „Ćelava pevačica“ i Maratona. Sve čudno i sve neuobičajeno. Nepredvidivo i nezamislivo. 

Pre 138 godina podignuta je zgrada Pozorišta na inicijativu građana Sombora i ta obostrana žeđ za lepim, kako publike, tako i onih ispred i iza scene, ostala je nepromenjena sve ove godine. Pozorište je za sve bilo i ostalo polje razumevanja i slobode, utočište i oaza, sila ravnoteže, prostor za rađanje pitanja i mesto koje nudi odgovore.

Za one koji u njemu rade je kuća, a ne posao; za one koji u njega dolaze je hram, a ne ustanova! Mnogima je neophodno za život.

Uz sve želje za dobro zdravlje, i u veri da će se ono što nas sprečava da se u Pozorištu okupljamo što pre završiti, da ćemo se što pre sresti na premijeri, čestitam Vam Dan Narodnog pozorišta Sombor, drage kolege, dragi prijatelji i ljubitelji, draga publiko i poštovaoci! Vidimo se u Pozorištu!

Bojana Kovačević, direktor

ПретходниPOJAŠNJENJE RADNOG VREMENA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE
СледећиOBELEŽENA GODIŠNJICA PRISAJEDINJENJA VOJVODINE MATICI SRBIJI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.