Poziv na javnu raspravu o boravišnoj taksi

Фото: ТОГС

Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Grada Sombora objavilo je poziv na javnu raspravu o nacrtu Odluke o boravišnoj taksi.

Odluka o boravišnoj taksi donosi se kako bi se uskladili propisi sa odredbama novog Zakona o ugostiteljstvu, navodi se u saopštenju Grada.

Po novom Zakonu o ugostiteljstvu, koji je usvojen u martu, fizička lica kao obveznici plaćaju boravišnu taksu paušalno na godišnjem nivou, a pravna lica plaćaju boravišnu taksu na dosadašnji način.

Javna rasprava će u Somboru trajati od 23. avgusta do 6. septembra ove godine.

Visinu boravišne takse utvrđuje inače pojedinačno svaka jedinica lokalne samouprave, u zavisnosti od kategorije turističkog mesta ili u različitoj visini po delovima opštine odnosno grada u zavisnosti od izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

Vlada, s druge strane, utvrđuje za svaku kategoriju turističkog mesta posebno najviši i najniži iznos boravišne takse.

Krajem juna vlada je usvojila Uredbu o uslovima i načinu utvrđivanja visine godišnjeg iznosa boravišne takse za fizičko lice koje pruža ugostiteljske usluge smeštaja u objektima domaće radinosti i seoskom turističkom domaćinstvu, kao i načinu i rokovima plaćanja.

Novina se, između ostalog, ogleda u tome da se fizičkim licima po prvi put omogućava da rade samostalno i direktno, bez posrednika jer su uglavnom to do sada bile turističke agencije i lokalne turističke organizacije.

rtv.rs

ПретходниDvojica Vrbašana bacali kukuruz i betonski blok sa nadvožnjaka
СледећиPriprema se nova odluka o fijakerskom prevozu u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.