Позив на јавну расправу о боравишној такси

Фото: ТОГС

Одељење за привреду, туризам и локални економски развој Града Сомбора објавило је позив на јавну расправу о нацрту Одлуке о боравишној такси.

Одлука о боравишној такси доноси се како би се ускладили прописи са одредбама новог Закона о угоститељству, наводи се у саопштењу Града.

По новом Закону о угоститељству, који је усвојен у марту, физичка лица као обвезници плаћају боравишну таксу паушално на годишњем нивоу, а правна лица плаћају боравишну таксу на досадашњи начин.

Јавна расправа ће у Сомбору трајати од 23. августа до 6. септембра ове године.

Висину боравишне таксе утврђује иначе појединачно свака јединица локалне самоуправе, у зависности од категорије туристичког места или у различитој висини по деловима општине односно града у зависности од изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре.

Влада, с друге стране, утврђује за сваку категорију туристичког места посебно највиши и најнижи износ боравишне таксе.

Крајем јуна влада је усвојила Уредбу о условима и начину утврђивања висине годишњег износа боравишне таксе за физичко лице које пружа угоститељске услуге смештаја у објектима домаће радиности и сеоском туристичком домаћинству, као и начину и роковима плаћања.

Новина се, између осталог, огледа у томе да се физичким лицима по први пут омогућава да раде самостално и директно, без посредника јер су углавном то до сада биле туристичке агенције и локалне туристичке организације.

rtv.rs


ПретходниДвојица Врбашана бацали кукуруз и бетонски блок са надвожњака
СледећиПрипрема се нова одлука о фијакерском превозу у Сомбору

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.