POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

vojska_srbije

Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1991. do 2002. godine), koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštoj kancelariji Centra Ministarstva odbrane, a prema mestu prebivališta lica, u periodu od 18.01.2021. do 28.02.2021. godine i to:

-u CMO Sombor, svakim radnim danom od 09.00 do 15.00 časova,

-u Opštinskoj kancelariji Apatin, ponedeljkom, od 09.00 do 15.00 časova,

-u Opštinskoj kancelariji Odžaci, utorkom, od 09.00 do 15.00 časova,

-u Opštinskoj kancelariji Kula, sredom, od 09.00 do 15.00 časova.

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da ponesu ličnu kartu na uvid. Ukoliko ne poseduju ličnu kartu, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu važeću putnu ispravu.

Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

ПретходниU Somboru završen Kup Nacija u ženskom boksu
СледећиNastavak škole planiran za 18. januar

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.