POZIVAJU SE UGOSTITELJI KOJI PRUŽAJU USLUGE SMEŠTAJA

ПОЗИВАЈУ СЕ УГОСТИТЕЉИ КОЈИ ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА У НЕКАТЕГОРИСАНИМ ОБЈЕКТИМА ДА ИСПУНЕ СВОЈУ ЗАКОНСКУ ОБАВЕЗУ И ПОДНЕСУ ПРИЈАВУ ЈЛС.

Законом о угоститељству  (,,Сл. гласник РСˮ, бр. 17/2019)  прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту да пре отпочињања обављања делатности, на прописан начин поднесе пријаву јединици локалне самоуправе (ЈЛС) на чијој територији се објекат налази.

Према Правилнику о садржини и начину подношења пријаве за овај тип објеката, који је ступио на снагу 21. децембра 2019. године,  Пријава се подноси посебно за сваки угоститељски објекат за смештај, у писаној форми, на другом трајном носачу записа или електронским путем, са потврдом пријема.

Рок за достављање попуњених пријава је 03. фебруар 2020. године

Уредно и тачно попуњене пријаве угоститељ доставља:

  • лично  на шалтере бр. 10, 11 и 12 Услужног центра Градске управе града Сомбора (зграда Жупаније), или
  • путем маил-а на адресу: rmarjanovic@sombor.rs

Угоститељ који услуге пружа у некатегорисаном угоститељском објекту и који није пријављен, односно евидентиран код Градске управе града Сомбора  на прописан начин, неће моћи да оствари право на учешће у реализацији шеме доделе ваучера корисницима за 2020. годину. Образац пријаве је доступан на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација и може се преузети путем линка https://mtt.gov.rs/info-o-evidencijama-za-lok/

Више информација о начину пријављивања, као и све друге потребне информације угоститељи  могу добити путем телефона 025/468-156.

Послови информисања и односа са јавношћу

ПретходниPRVA BEBA ROĐENA U 2020. GODINI U SOMBORU JE DEČAK TODOR ERAKOVIĆ
СледећиZa tri dana 2020. četiri žrtve saobraćajki i 400 pijanih vozača

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.