POZIVAJU SE UGOSTITELJI KOJI PRUŽAJU USLUGE SMEŠTAJA

POZIVAJU SE UGOSTITELJI KOJI PRUŽAJU USLUGE SMEŠTAJA U NEKATEGORISANIM OBJEKTIMA DA ISPUNE SVOJU ZAKONSKU OBAVEZU I PODNESU PRIJAVU JLS.

Zakonom o ugostiteljstvu  (,,Sl. glasnik RSˮ, br. 17/2019)  propisana je obaveza ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti, na propisan način podnese prijavu jedinici lokalne samouprave (JLS) na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

Prema Pravilniku o sadržini i načinu podnošenja prijave za ovaj tip objekata, koji je stupio na snagu 21. decembra 2019. godine,  Prijava se podnosi posebno za svaki ugostiteljski objekat za smeštaj, u pisanoj formi, na drugom trajnom nosaču zapisa ili elektronskim putem, sa potvrdom prijema.


Rok za dostavljanje popunjenih prijava je 03. februar 2020. godine

Uredno i tačno popunjene prijave ugostitelj dostavlja:

  • lično  na šaltere br. 10, 11 i 12 Uslužnog centra Gradske uprave grada Sombora (zgrada Županije), ili
  • putem mail-a na adresu: rmarjanovic@sombor.rs

Ugostitelj koji usluge pruža u nekategorisanom ugostiteljskom objektu i koji nije prijavljen, odnosno evidentiran kod Gradske uprave grada Sombora  na propisan način, neće moći da ostvari pravo na učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima za 2020. godinu. Obrazac prijave je dostupan na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i može se preuzeti putem linka https://mtt.gov.rs/info-o-evidencijama-za-lok/

Više informacija o načinu prijavljivanja, kao i sve druge potrebne informacije ugostitelji  mogu dobiti putem telefona 025/468-156.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниPRVA BEBA ROĐENA U 2020. GODINI U SOMBORU JE DEČAK TODOR ERAKOVIĆ
СледећиZa tri dana 2020. četiri žrtve saobraćajki i 400 pijanih vozača

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.