Прати се здравствено стање 12 ученика


Поводом актуелне ситуације са COVID-19, у Школској управи Сомбор, за Севернобачки и Западнобачки округ, кажу да се за сада само прати здравствено стање 12 ученика, који су били у контакту са особама из ризичних подручја. Такође, прати се и неколико запослених, који су имали сличне контакте.

За сада је тестиран један само ученик из Оџака и он није заражен корона вирусом, додају у Школској управи. Истичу да су мере државе на високом нивоу предострожности и да се поштују све препоруке државе. У реону Школске управе Сомбор је 120 школа и предшколских установа, у којима је око 45.000 деце, а за сада је ситуација под апсолутном контролом и подвлаче да се спроводе све мере предострожности.

У школама ова два округа изузетно су појачане мере споровођења хигијене и дезинфекције, па се након великог и малог одмора, за време часова појачано спроводи дезинфекција, подова, степеништа, рукохвата, тоалета..

Такође, у Школској управи истичу да се по препоруци ресорног Министарства прате сви одсутни из образовних установа, који нису присутни из неких здравствених разлога.

Поводом актуелне ситуације са COVID-19, одржан је састанак првих људи здравства и града Сомбора.

Ради заштите личног здравља и спречавања преношења инфекције препоручује се грађанима да не путују без преке потребе, смање број контаката са другим људима на радном месту и не одлазе у затворене просторије, у којима борави већи број људи, али и да избегавају већа окупљања – закључак је и препорука састанка челних људи Завода за јавно здравље Сомбор, Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор, Дома здравља “Др Ђорђе Лазић” Сомбор, Републичког фонда за здравствено осигурање и локалне самоуправе Града Сомбора.

Апелује се на грађане, који су имали контакт са људима из држава у којима има велики број заражених и оболелих, да морају то да пријаве како би се одговорним понашањем спречило ширење инфекције. Потребно је да се повећа степен личне одговорности у складу са датим препорукама, као и да се повећа хигијена руку.

У Општини Апатин истичу да је ситуација у свим установама и институцијама под контролом, да се спроводе мере појачане хигијене, а да је управо због превентиве Културни центар Апатин отказао све преставе и биоскопске пројекције.

Број телефона Кол центра у Заводу за јавно здравље намењен грађанству је 062/19-56-866 и доступан је од 07.00 до 22.00 часа.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)


ПретходниGradska biblioteka “Karlo Bijelicki”
СледећиКон не препоручује да се школе сада затворе на две недеље

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.