Predlog za nedeljni ručak

Iskoristite policijski čas na pravi način, isprobajte neke od specijaliteta koje do sada niste pravili!

Oslobodite profesionalca koji čuči u Vama i obradujte svoje ukućane novim specijalitetom iz Vaše kuhinje!

POSTUPAK I POTREBNI SASTOJCI

Seckamo šampinjone, pripremimo tiganj sa malo maslinovog ulja i dinstamo ih uz malo soli bibera i italjanskog začina

Kada su šampinjoni gotovi stavimo ih sa strane i počinjemo da spremamo svinjski file, čistimo ga od ne jestive masnoće i stavimo u drugi tiganj sa malo maslinovo ulja na jaku vatru, moramo lepo izpržiti file, to znači da svaka strana mora biti karamelizovana, tako da kasnije kad stavimo u rernu ne pušta sokove i lisnato testo ne bude vlažno

Kada završimo sa svinskim fileom pripremimo na dasci foliju i poslažemo slaninu „pancetta“

Svaki novi komad preklapa drugi, stavimo šampinjone i na kraju file

Umotamo sve to i ostavimo u frižider 15-20 minuta, taman vreme razvučemo lisnato testo (mi smo koristili kupovno zbog skraćenja vremena)

Kad smo završili sa razvlačenjem testa uzmemo iz frižidera naš umotani file i umotamo sve u lisnato testo

Sve moramo zatvoriti i sa jednim žumancetom premažemo testo

Stavimo sve to u već zagrejanu rernu na 180 stepena 35/40 minuta, sve zavisi od debljine filea.

U VIDEU MOŽETE DA POGLEDATE KAKO TO SVE IZGLEDA

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.