
Iskoristite policijski čas na pravi način, isprobajte neke od specijaliteta koje do sada niste pravili!

Oslobodite profesionalca koji čuči u Vama i obradujte svoje ukućane novim specijalitetom iz Vaše kuhinje!
POSTUPAK I POTREBNI SASTOJCI
Seckamo šampinjone, pripremimo tiganj sa malo maslinovog ulja i dinstamo ih uz malo soli bibera i italjanskog začina
Kada su šampinjoni gotovi stavimo ih sa strane i počinjemo da spremamo svinjski file, čistimo ga od ne jestive masnoće i stavimo u drugi tiganj sa malo maslinovo ulja na jaku vatru, moramo lepo izpržiti file, to znači da svaka strana mora biti karamelizovana, tako da kasnije kad stavimo u rernu ne pušta sokove i lisnato testo ne bude vlažno
Kada završimo sa svinskim fileom pripremimo na dasci foliju i poslažemo slaninu „pancetta“
Svaki novi komad preklapa drugi, stavimo šampinjone i na kraju file
Umotamo sve to i ostavimo u frižider 15-20 minuta, taman vreme razvučemo lisnato testo (mi smo koristili kupovno zbog skraćenja vremena)
Kad smo završili sa razvlačenjem testa uzmemo iz frižidera naš umotani file i umotamo sve u lisnato testo
Sve moramo zatvoriti i sa jednim žumancetom premažemo testo
Stavimo sve to u već zagrejanu rernu na 180 stepena 35/40 minuta, sve zavisi od debljine filea.
U VIDEU MOŽETE DA POGLEDATE KAKO TO SVE IZGLEDA