Prednosti kupovine stana u novogradnji

Novi stan kupovina

Selidba predstavlja jedan od najvećih stresova u životu prosečnog pojedinca, a kako i ne bi bila kada pogledate samo šota je sve potrebno uraditi. 

Kada se konačno odlučite za ovaj korak i kupovinu stana na novoj lokaciji, sledi odabir između novogradnje i starogradnje. Ovaj prvi izbor je na samom početku i ujednjo je najteži, dok je primetan trend sve češće kupovine novoizgrađenih stanova.

Prodaja potpuno novih stanova u Beogradu cveta, pa tako za sebe možete pronaći idealno mesto za porodičan, miran i skladan život.


U nastavku teksta možete pročitati više o prednostima koje nude stanovi u novogradnji.

Tehnika gradnje stanova po novim principima

Verujemo da ste dosta puta čuli mnoge skeptike prema novogradnji kako kritikuju način izgradnje, odnosno materijale, tehnike i metode koje se koriste. Sveukupno je na udaru celokupan kvalitet gradnje.

Ne možemo stati ni na jednu ni na drugu stranu, ali ćemo pokušati da na ove često laičke kritike damo objektivan odgovor.

Niko vam ne može garantovati da je svaki investitor obavio izgradnju u skladu sa svim potrebnim standardima, pa iz te perspektive ne možemo generalizovati ni starogradnju niti novogradnju i stavljati svaki izgrađeni objekat u jedan isti koš.

Kada je u pitanju novogradnja, zgrade se podižu znatno brže nego što je to ranije bio slučaj zbog naprednih tehnika i materijala, koji su priznati svuda u svetu.

Pa ipak, iako je to u većini situacija slučaj, postoje određeni investitori koji štede na materijalu i kvalitetu gradnje i time kaljaju ugled cele ove industrije. 

Kvalitetna termoizolacija zidova

Generalno vlada mišljenje kako su stanovi u starogradnji znatno bolje termoizolovani zbog debljine zidova.

Iako na prvi pogled presudna za zadržavanje tople unutar stana, debljina zidova je prevaziđeno rešenje. Moderne tehnike gradnje danas podrazumevaju postavljanje tankog, ali veoma kvalitetnog izolacionog sloja kao sastavnog dela zida tokom gradnje.

Njegova uloga je da pomogne u održavanju temperature unutar stana optimalnom. Kada se radi o izolaciji zvuka, tu ipak debljina zidova igra značajniju ulogu.

Kod novogradnje ne morate brinuti ni o dihtovanju prozora i problemima sa kontrolom toplote na taj način. Prozori su najčešće izrađeni od PVC stolarije poznate po dobrom kvalitetu, bez obzira da li se radi o kuhinji, dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Novogradnja ima moderne instalacije

Kada se radi o instalacijama, novogradnja ovde ima nesumnjivu prednost i ako vam je ovo pitanje važno, definitivno se odlučite za potpuno novi stan. 

Kanalizacione i vodovodne cevi, grejanje, sprovedena struja i sve ono što na prvi pogled ne vidimo, može odneti dosta troškova nakon useljenja ukoliko su ove instalacije stare i zahtevaju popravku. Kod novogradnje ovih problema nećete imati, s obzirom da je sve apsolutno novo.

Cena kao veoma bitan faktor prilikom kupovine

Svakako da je cena jedan od presudnih faktora prilikom konačnog odabira nekretnine. Na nju dosta utiče to da li se radi o novogradnji ili starogradnji. 

Logički i činjenično posmatrano, očigledno je da su novi stanovi skuplji, ali je potrebno uzeti u obzir i druge faktore kao što je lokacija. Pa ipak, ukoliko posmatramo dve zgrade, jednu novu i jednu staru na istoj geografksoj tački, novogradnja će biti skuplja.

Ali kada posmatramo iz šire perspektive, kupovina novog stana je ulaganje u budućnost. Ovde ćete moći da živite bez velikih dodatnih ulaganja dugi niz godina.

ПретходниSOMBORSKA BOLNICA DOBILA 50 TOPLOMERA OD FONDACIJE PRINCEZE KATARINE
СледећиRedovna snabdevenost benzinskih stanica NIS-a

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.