PREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE I GRADONAČELNICA SOMBORA OBIŠLI RADOVE NA IZGRADNJI PUTA STAPAR-SIVAC

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, dočekala je Predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića kako bi zajedno  obišli  radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 150 miliona dinara.

Reč je o saobraćajnici ukupne dužine 15 kilometara, koja će se graditi u tri faze i koja će, kako je najavljeno, biti završena do kraja 2021. godine.

„Ovo je zajednička inicijativa Pokrajinske vlade, Grada Sombora i Opštine Kula. Istovremeno, ovo je i najduža saobraćajnica koju finansira Pokrajinska vlada. Ovaj put bio je planiran šezdesetih godina i nikada nije realizovan. Završićemo i ovu saobraćajnicu u roku, jer je od ogromnog značaja za građane Sombora, Kule i Apatina“, izjavio je predsednik Mirović.

U protekle tri godine, kako je dodao Mirović, na teritoriji Sombora Pokrajina je uložila više od 500 miliona dinara za infrastrukturne projekte, za izgradnju Industrijske zone, kao i za projekte vodosnabdevanja u naseljenim mestima Sombora.

„Izgradnja puta je projekat o kom se govori i koji se čekao decenijama. Omogućiće bolju saobraćajnu povezanost i izmeštanje teretnog saobraćaja iz okoline Sombora. Mogu da napomenem da smo i na veoma dobar odziv naišli i kada su u pitanju vlasnici poljoprivrednog zemljišta, većinom meštani, te smo uspeli da u što kraćem vremenskom roku rešimo svu potrebnu dokumentaciju. To nam je bio još jedan signal da ovaj potez i građani prepoznaju kao jedan od prioriteta“, istakla  je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниMeđunarodni dan protiv nasilja nad ženama
Следећи“Somborski porodični bazar”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.