ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СОМБОРА ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР-СИВАЦ


Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, дочекала је Председника Покрајинске владе Игора Мировића како би заједно  обишли  радове на првој фази изградње локалног пута од регионалног значаја Стапар–Сивац, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила више од 150 милиона динара.

Реч је о саобраћајници укупне дужине 15 километара, која ће се градити у три фазе и која ће, како је најављено, бити завршена до краја 2021. године.

„Ово је заједничка иницијатива Покрајинске владе, Града Сомбора и Општине Кула. Истовремено, ово је и најдужа саобраћајница коју финансира Покрајинска влада. Овај пут био је планиран шездесетих година и никада није реализован. Завршићемо и ову саобраћајницу у року, јер је од огромног значаја за грађане Сомбора, Куле и Апатина“, изјавио је председник Мировић.

У протекле три године, како је додао Мировић, на територији Сомбора Покрајина је уложила више од 500 милиона динара за инфраструктурне пројекте, за изградњу Индустријске зоне, као и за пројекте водоснабдевања у насељеним местима Сомбора.

„Изградња пута је пројекат о ком се говори и који се чекао деценијама. Омогућиће бољу саобраћајну повезаност и измештање теретног саобраћаја из околине Сомбора. Могу да напоменем да смо и на веома добар одзив наишли и када су у питању власници пољопривредног земљишта, већином мештани, те смо успели да у што краћем временском року решимо сву потребну документацију. То нам је био још један сигнал да овај потез и грађани препознају као један од приоритета“, истакла  је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниМеђународни дан против насиља над женама
Следећи“Сомборски породични базар”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.