Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio Sombor

Sombor-Mirovic

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je juče Sombor, gde je uručio gradonačelniku Antoniu Ratkoviću ugovore o dodeli sredstava za nove investicije. U pitanju su ugovori za finansiranje rekonstrukcije krova Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, ugradnje sistema za grejanje i hlađenje u Gradskoj hali „Mostonga“ i treće faze izgradnje puta Stapar – Sivac, za šta su sredstva izdvojena iz budžeta Pokrajine.

Tokom posete predsednik Pokrajinske vlade, gradonačelnik Sombora, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane basta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić, kao i njihovi stručni saradnici, obišli su početak radova na rekonstrukciji sale za fizičko Srednje tehničke škole, koje takođe finsnsira Pokrajinska vlada, obišli su Dečije odeljenje Gradske biblioteke, kao i Gradsku halu „Mostonga“.

„Nastavljamo sa značajnim investicionim aktivnostima na teritoriji grada Sombora. Izdvojili smo znatna sredstva i uručili danas ugovore gradonačelniku za realizaciju investicija. Sada je na lokalnom rukovodstvu da sprovede procedure, a na izvođačima radova da poštuju rokove i da korak po korak uređujemo Sombor. Želimo da građani Sombora vide konkretne rezultate ulaganja u svim oblastima“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

Gradu Somboru usmereno je i 84,5 miliona dinara za izgradnju sistema ventilacije i klimatizacije s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u Gradskoj hali „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko”.

„Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju rasvete i parketa. Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje, a postigli smo dogovor da nastavimo dalje, da uredimo tribine i druge delove hale. Iz velikog poštovanja za sve ono što Nikola Jokić, jedan od naših najpoznatijih sportista i svakako najveća zvezda američke NBA lige, postiže kada je reč o razvoju sporta u Somboru i imajući u vidu tradiciju sporta u ovom gradu, želimo da se u budućnosti ponosimo ovim mestom, koje će, siguran sam, biti mesto razvoja košarke u celoj Vojvodini“, izjavio je predsednik Mirović nakon  susreta i kratkog razgovora sa proslavljenim košarkašem Jokićem.

Predsednik Mirović najavio je i početak radova na adaptaciji i sanaciji krova zgrade dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, ustanove od posebnog značaja za očuvanje, unapređivanje i razvoj kulture. Reč je o biblioteci koja je osnovana 1859. godine i obavlja poslove kao matična biblioteka grada Sombora i tri opštine – Apatina, Kule i Odžaka. Za ovu investiciju Pokrajinska vlada izdvojila je 17,3 miliona dinara.

Gradonačelnik Ratković ovom prilikom zahvalio se predsedniku Pokrajinske vlade na ugovorima i na svoj pomoći koju je Grad Sombor imao u proteklom periodu, istakavši da je od 2016. godine preko 750 miliona uloženo iz Pokrajinskih sredstava u Grad Sombor.

Gradonačelnik je naglasio da će zahvaljujući rekonstrukciji sale Tehničke škole uskoro biti rešen veliki višedecenijki problem.

„Sedam godina ova sala nije bila za korišćenje i rekonstrukcijom dobićemo jednu prelepu salu u samom centru grada, na zadovoljstvo svih učenika Tehničke škole, ali i svih onih ostalih, kako klubova tako i rekreativaca, koji će moći ovu salu da koriste“, rekao je Ratković.

Gradonačelnik je najavio da će se i iz gradskog budžeta obezbediti sredstva za ulaganja u objekat Gradske biblioteke.

„Ono što je bitno da je grad u budžetu opredelio osam miliona koji će biti iskorišćeni za zamenu stolarije, kao i prelazak na grejanje na gas. I u narednim godinama nastavljamo sa radovima i ulaganjima u odeljenje dečije biblioteke, kako bi ceo projekat završili do kraja, na zadovoljstvo svih nas“, kazao je Ratković.

Gradonačelnik se zahvalio i na sredstvima koja su izdvojena za narednu fazu izgradnje puta Stapar – Sivac, a predsednik Pokrajinske vlade je najavio i da će se nastaviti sa izgradnjom puta Kupusina – Bački Monoštor, nakon što je završena deonica na teritoriji opštine Apatin.

Izvor: Sombornjuz

ПретходниTribina povodom Dana srpskog jedinstva u Somboru
СледећиU Somboru utemeljena kancelarija za medijaciju

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.