Predstava “Semper idem” na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Foto: Nađa Repman

Narodno pozorište u Somboru učestvovaće na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Zbog epidemijske situacije, predstave će se igrati na matičnim scenama. Somborci će učestvovati sa dve predstave, a najavljuju i četvrtu premijeru u ovoj sezoni.

Višestruko nagrađivana predstava “Semper idem”, rađena po tekstu Đorđa Lebovića, a u režiji Gorčina Stojanovića, predstava je koju će Narodno pozorište Sombor izvesti na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

“Festival počinje 19. aprila i trajaće nedelju dana. Devet profesionalnih pozorišta Vojvodine učestvuje i predstave će se igrati na matičnim scenama. Naše pozorište predstavu izvodi 20. aprila”, kaže Ivana V. Jovanović, NP Sombor, glumica.

Predstava “Semper idem” traje šest sati. Izazov je to kao za publiku, tako i za glumce.

“Neminovno moram da kažem kako publika mora imati koncentraciju da nas gleda šest sati, tako mi moramo imati duplo veću koncentraciju, energiju i mentalnu snagu da predstavu održimo punih šest sat”, kaže Ivana V. Jovanović.

Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine biće i Travnička hronika u režiji Nikite Milivojevića, rađena u koprodukciji sa Srpski narodnim pozorištem iz Novog Sada i koja će u sklopu festivala biti prikazana u Novom Sadu.

Uprkos epidemiji Narodno pozorište Sombor najavljuje i četvrtu premijeru u ovoj sezoni.

“Reč je o komadu Usamljeni zapad Martina Mekdone u režiji mladog Stefana Gajića, kome će ovo biti diplomska predstava. Pripreme traju dva meseca i premijera će biti 15. maja”, kaže Bojana Kovačević, NP Sombor, upravnica.

U somborskom teatru nadaju se da će na kraju ove sezoni organizovati i tradicionalni pozorišni maraton koji je prošle godine otkazan zbog pandemije.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниKraj jedne ere na Kubi: Raul Kastro se oprašta od politike
СледећиAMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.