Predstave somborskog pozorišta na internetu

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

Sombor je grad kulture, a kako radnici u ustanovama kulture rade u vremenu vanrednog stanja.

Narodno pozorište Sombor je u vreme vanrednog stanja publici na Ju tub kanalu do sada ponudilo predstave Buba u uhu, Nora – lutkina kuća i Lepe oči ružne slike.

Svake srede i subote smenjivaće se i novije predstave u iščekivanju početka redovnog rada.

„Predstava Semper idem u režiji Gorčina Stojanovića pozvana je na 4 festivala, ali sve je na čekanju. Ipak glumci rade kod kuće“, kaže Saša Torlaković, direktor drame Narodnog pozorišta.

„Mi imamo dosta predstava na repertoaru, i to podrazumeva da glumci onog trenutka kada startujemo budu u dobroj glumačkoj formi. Čujemo se, dobro smo, svi smo zdravi što je najvažnije. Što se maratona tiče, nadamo se da će biti u junu mesecu, ako se sve ovo dobro završi. Ako ne u junu pomerićemo ga za neki naredni mesec. Ono za šta se sada pripremamo to je odlazak na Sterijino pozorje. Dobili smo poziv da tamo idemo sa predstavom Semper idem i rade se neke stvari kod kuće što se može, komunikacija sa Sterijinim i tako“, kaže Torlaković.

Gradska biblioteka je ponudila čitaocima elektronska izdanja, ali posetiocima sajta i fejsbuk profila dostupni su i drugi sadržaji ustanova kulture.

„Koleginice sa dečijeg odeljenja biblioteke svakodnevno postavljaju na naš fejsbuk profil Gradske biblioteke po jednu dečiju priču za predškolce i niži uzrast osvnovne škole i to priče sa sajta Srpske dečije biblioteke i to priče gde su autori dali svoja autorska prava. To su priče koje mogu deca koja dolaze u biblioteku, ali i ona koja ne dolaze da čuju. Naše koleginice čitaju te priče, tako da se trudimo da obogatimo ovo vreme koje ljudi treba da provedu kod kuće“, navodi Nataša Turkić, iz biblioteke Sombor.

Bogat kulturni program dostupan je u elektronskoj formi i posetiocima sajta Kulturnog centra Laza Kostić, gde se osim izložbi mogu pročitati i nove zanimljive knjige, tako da se može reći da grad kulture trenutno živi na internetu u iščekivanju otvaranja pozorišta, galerija i biblioteka.

PrethodniJoš četvoro Somboraca uhapšeno zbog kršenja samoizolacije
SledećiU toku vanrednog stanja – ribokrađa smanjena?

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.