Predstave somborskog pozorišta na internetu

Извор: РТВ (Предраг Ћурчија)

Сомбор је град културе, а како радници у установама културе раде у времену ванредног стања.

Народно позориште Сомбор је у време ванредног стања публици на Ју туб каналу до сада понудило представе Буба у уху, Нора – луткина кућа и Лепе очи ружне слике.

Сваке среде и суботе смењиваће се и новије представе у ишчекивању почетка редовног рада.

„Представа Семпер идем у режији Горчина Стојановића позвана је на 4 фестивала, али све је на чекању. Ипак глумци раде код куће“, каже Саша Торлаковић, директор драме Народног позоришта.

„Ми имамо доста представа на репертоару, и то подразумева да глумци оног тренутка када стартујемо буду у доброј глумачкој форми. Чујемо се, добро смо, сви смо здрави што је најважније. Што се маратона тиче, надамо се да ће бити у јуну месецу, ако се све ово добро заврши. Ако не у јуну померићемо га за неки наредни месец. Оно за шта се сада припремамо то је одлазак на Стеријино позорје. Добили смо позив да тамо идемо са представом Семпер идем и раде се неке ствари код куће што се може, комуникација са Стеријиним и тако“, каже Торлаковић.

Градска библиотека је понудила читаоцима електронска издања, али посетиоцима сајта и фејсбук профила доступни су и други садржаји установа културе.

„Колегинице са дечијег одељења библиотеке свакодневно постављају на наш фејсбук профил Градске библиотеке по једну дечију причу за предшколце и нижи узраст освновне школе и то приче са сајта Српске дечије библиотеке и то приче где су аутори дали своја ауторска права. То су приче које могу деца која долазе у библиотеку, али и она која не долазе да чују. Наше колегинице читају те приче, тако да се трудимо да обогатимо ово време које људи треба да проведу код куће“, наводи Наташа Туркић, из библиотеке Сомбор.

Богат културни програм доступан је у електронској форми и посетиоцима сајта Културног центра Лаза Костић, где се осим изложби могу прочитати и нове занимљиве књиге, тако да се може рећи да град културе тренутно живи на интернету у ишчекивању отварања позоришта, галерија и библиотека.

ПретходниJoš četvoro Somboraca uhapšeno zbog kršenja samoizolacije
СледећиU toku vanrednog stanja – ribokrađa smanjena?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.