Predstavljanje knjige

ЈУТАРЊА ЗВЕЗДА, Владимира Вујиновића

Петак, 28. фебруар 2020. године, у 18 сати, сала Дечјег одељења Градске библиотеке Карло Бијелицки

О књизи говоре:Милош Узелац, Кристијан Векоњ и Владимир Вујиновић

Домаћин вечери: Наташа Туркић, директорица Градске библиотеке Карло Бијелицки

Добро дошли!

www.biblioso.org.rs

О КЊИЗИ

Роман “Јутарња звезда” Владимира Вујиновића, трилер је који се поджанровски може сузити на полицијски процедурал. Један је од првих такве врсте у домаћој књижевности.

У питању је узбудљива прича о групи београдских полицајаца која лови немилосрдног серијског убицу. Прича богата наративним рукавцима, неочекиваним обртима и лажним траговима. Кримић чији се главни јунак Филип Вујић умногоме разликује од оних стереотипних америчких детектива склоних насиљу, алкохолу и самодеструкцији.

“Јутарња звезда” прати развојни пут једног монструма, покушавајући да допре до његових психолошких мотива, чиме увелико надилази строге шаблоне жанра. Ликови из књиге неретко воде дубоке дијалоге који се тичу смисла постојања и њихових личних удеса.

“Јутарња звезда” је мрачна прича која зарања дубоко у природу зла, тражећи одговор на вечно филозофско-религијско питање о томе да ли се неко рађа зао или то постаје током живота.

О АУТОРУ

Владимир Вујиновић је рођен 1976. године у Сомбору, где и сада живи и ради. Кратка проза му је објављивана у многим књижевним часописима. Године 2014. објавио је електорнску књигу Стварност Ивана Карамазова. Писао је књижевне критике за „Yеллоw Цаб“. Као блогер се истакнуо пишући чланке за неколико више или мање знаних сајтова и портала. Роман “Јутарња звезда” (Отворена књига) објавио је у децембру 2019.

ПретходниSAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NASTAVIO SA OPREMANJEM SAOBRAĆANE POLICIJE
СледећиOPŠTINSKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U FUTSALU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.