Predstavljanje knjige

JUTARNJA ZVEZDA, Vladimira Vujinovića

Petak, 28. februar 2020. godine, u 18 sati, sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

O knjizi govore:Miloš Uzelac, Kristijan Vekonj i Vladimir Vujinović


Domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

Dobro došli!

www.biblioso.org.rs

O KNJIZI

Roman “Jutarnja zvezda” Vladimira Vujinovića, triler je koji se podžanrovski može suziti na policijski procedural. Jedan je od prvih takve vrste u domaćoj književnosti.

U pitanju je uzbudljiva priča o grupi beogradskih policajaca koja lovi nemilosrdnog serijskog ubicu. Priča bogata narativnim rukavcima, neočekivanim obrtima i lažnim tragovima. Krimić čiji se glavni junak Filip Vujić umnogome razlikuje od onih stereotipnih američkih detektiva sklonih nasilju, alkoholu i samodestrukciji.

“Jutarnja zvezda” prati razvojni put jednog monstruma, pokušavajući da dopre do njegovih psiholoških motiva, čime uveliko nadilazi stroge šablone žanra. Likovi iz knjige neretko vode duboke dijaloge koji se tiču smisla postojanja i njihovih ličnih udesa.

“Jutarnja zvezda” je mračna priča koja zaranja duboko u prirodu zla, tražeći odgovor na večno filozofsko-religijsko pitanje o tome da li se neko rađa zao ili to postaje tokom života.

O AUTORU

Vladimir Vujinović je rođen 1976. godine u Somboru, gde i sada živi i radi. Kratka proza mu je objavljivana u mnogim književnim časopisima. Godine 2014. objavio je elektornsku knjigu Stvarnost Ivana Karamazova. Pisao je književne kritike za „Yellow Cab“. Kao bloger se istaknuo pišući članke za nekoliko više ili manje znanih sajtova i portala. Roman “Jutarnja zvezda” (Otvorena knjiga) objavio je u decembru 2019.

ПретходниSAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NASTAVIO SA OPREMANJEM SAOBRAĆANE POLICIJE
СледећиOPŠTINSKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U FUTSALU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.