Predstavljanje knjige „Sinkopa“ Branke Selaković

Sinkopa-Branka Selaković

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 6. aprila, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige „Sinkopa“, Branke Selaković.

Nova knjiga priča Sinkopa književnice i novinarke Branke Selaković otvara pitanja o kompleksnim temama sa kojima se svakodnevno susrećemo. Analizirajući otuđenost, strah, identitet, partnerske odnose, roditeljstvo kao glavne teme, autorka se dotakla i sveopšte slike društva i nasleđa koji kroje sudbinu junaka i junakinja. Smeštene u različitim geografskim i istorijskim kontekstima priče dekonstruišu živote ljudi iz različitih socijalnih slojeva…

Branka Selaković je rođena 1985. godine u Užicu. Diplomirala je na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu. Piše poeziju, prozu, eseje. Njeni radovi su zastupljeni u mnogobrojnim časopisima, zbornicima i antologijama.

Objavila je romane: Narcisi bojeni crno, Kapija, Ljuta sam, Glineni kralj, knjigu priča Rez na rebru i zbirku poezije Einai. Pesme i priče Branke Selaković prevođene su na engleski, makedonski i poljski jezik. Dobitnica je više priznanja za književni rad: Matica Srpska – Društvo članova u Crnoj Gori nagrada za najbolji prozni rukopis Rez na rebru, nagrada Miroslav Dereta za najbolji roman Glineni kralj, nagrada Grada Užica za izuzetne rezultate, nagrada za satiričnu priču festivala Nušićijada, Zlatna plaketa za pripovetku časopisa Avlija i drugih.

Promocija je zakazana za 18 časova.

ПретходниSOMBORSKA POLICIJA ZA NEDELJU DANA PREKONTROLISALA 917 I KAZNILA 694 VOZAČA
СледећиKrajinović se u rodnom Somboru priprema za turnir u Monte Karlu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.