PREDSTAVLJANJE KNJIGE

PREDSTAVLJANJE KNJIGE ČEDOMIRA JANIČIĆA ET IN ARCADIA EGO (GBKB, 2018)

Četvrtak, 26. septembar 2019. godine, u 18 časova, sala Dečjeg odeljenja (Trg cara Lazara 3).

Zbirka Et in Arcadia Ego sadrži 14 priča nastalih u većem vremenskom rasponu koji obuhvata period tranzicije, kraj jugoslovenske Arkadije i početak novog, umreženog doba. Zbirka pokazuje nemogućnost zasnivanja novih arkadija bez obzira da li se radilo o intimnim uspomenama, ideološkim rajevima na zemlji, begu u umetnost, očekivanjima od drukčijih geografskih i istorijskih ambijenata od onih u kojim živimo.

O knjizi će govoriti Branko Ćurčić, književnik i Čedomir Janičić, autor, a domaćin večeri je Nataša Turkić, direktorica GB Karlo Bijelicki.

ČEDOMIR JANIČIĆ, rođen je 1967. godine u Zadru. Osnovnu i srednju školu završio je u Somboru. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu diplomirao je istoriju umetnosti. Objavljuje poeziju i prozu u književnim časopisima i onlajn portalima.

Zastupljen je u nekoliko regionalnih zbornika proze i poezije. Sa tri kratke priče zastupljen je u knjizi „Otisci srca planete” („Beografiti”, Beograd, 1995), nagrađen je za priču Vitez, Servantes, đavo &…;  kao i u Zbirnoj antologiji najlepših ostvarenja sa konkursa za kratku priču na jednoj stranici 1987‒1997 „Čuvari ozona” (Beograd, 1997), koju su priredili D. Albahari, M. Pantić, P. Lazić i V. Pavković; priča iz zbirke Et in Arcadia Ego Simon i Pola nagrađena je drugom nagradom na
konkursu Kulturno prosvetnog društva „Trorečje“. Na konkursu književnog kluba Kaprijan Račanin pesme Dan prvi i Kopelija nagrađene su prvom nagradom ‒ Zlatni kladenac (2017. godine), a pesma Godina malog cara – Bronzani kladenac (2019. godine). Objavio je e-knjigu priča Et in Arcadia Ego, u izdanju Media Art Content, Ltd Novi Sad, 2015. godine.

Radi kao muzejski savetnik istoričar umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

ПретходниBebe na treningu
СледећиDonacija somborskoj bolnici iz Nemačke

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.