PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „CINEMA“ I NA YOUTUBE KANALU

interreg cinema

Grad Sombor sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u realizaciji  projekta „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA)

U sklopu projekta CINEMA planira se osnivanje jednog centra za kreativne industrije sa sedištem u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti kreativne centre u svojim zemljama. Osim podsticaja na lokalnom nivou, očekuje se i značajan efekat umrežavanja širom Dunavskog sliva, među partnerima projekta. Projekat CINEMA će podići kapacitete svih uključenih strana, sa ciljem da se u celini podignu lokalni kapaciteti za inovacije u kreativnim industrijama. Ovo će biti postignuto kroz tzv. „pilot lokacije“, od kojih se jedna nalazi u centru Sombora.

Projektni konzorcijum čini 22 partnera i to lokalnih samouprava, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i obrazovnih institucija iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Bugarske i Moldavije. Iz Srbije zastupljeni su Grad Sombor i Regionalna razvojna agencija Bačka kao punopravni partneri i Grad Novi Sad kao pridruženi partner.


U sklopu promocije projekta kreiran je i YOUTUBE kanal!

i na njega je postavljen promotivni video materijal, uključujući i video o ulozi Grada Sombora i drugih projektnih partnera iz Srbije na projektu „CINEMA“ 

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 01. jula 2020. do 31.12.2022. godine, a ukupna vrednost projekta je 2.249.073,50 evra. Budžet Grada Sombora u projektu je 73.495 evra.

ПретходниUhapšena trojica taksista iz Sombora i jedan iz Apatina zbog krijumčarenja migranata
СледећиPOKRENUTO PITANJE TRAJNOG REŠENJA ZA JEZERO KORLATOŠ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.