PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „CINEMA“ I NA YOUTUBE KANALU

interreg cinema

Град Сомбор са прoјектним партнерима из земаља Дунавског слива учествује у реализацији  пројекта „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону“, акроним CINEMA)

У склопу пројекта CINEMA планира се оснивање једног центра за креативне индустрије са седиштем у Сомбору, док ће други пројектни партнери отворити креативне центре у својим земљама. Осим подстицаја на локалном нивоу, очекује се и значајан ефекат умрежавања широм Дунавског слива, међу партнерима пројекта. Пројекат CINEMA ће подићи капацитете свих укључених страна, са циљем да се у целини подигну локални капацитети за иновације у креативним индустријама. Ово ће бити постигнуто кроз тзв. „пилот локације“, од којих се једна налази у центру Сомбора.

Пројектни конзорцијум чини 22 партнера и то локалних самоуправа, привредних комора, организација цивилног сектора и образовних институција из Немачке, Аустрије, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Бугарске и Молдавије. Из Србије заступљени су Град Сомбор и Регионална развојна агенција Бачка као пуноправни партнери и Град Нови Сад као придружени партнер.

У склопу промоције пројекта креиран је и YOUTUBE канал!

и на њега је постављен промотивни видео материјал, укључујући и видео о улози Града Сомбора и других пројектних партнера из Србије на пројекту „CINEMA“ 

Укупно трајање пројекта је 30 месеци, од 01. јула 2020. до 31.12.2022. године, а укупна вредност пројекта је 2.249.073,50 евра. Буџет Града Сомбора у пројекту је 73.495 евра.

ПретходниUhapšena trojica taksista iz Sombora i jedan iz Apatina zbog krijumčarenja migranata
СледећиPOKRENUTO PITANJE TRAJNOG REŠENJA ZA JEZERO KORLATOŠ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.