Predstavljanje romana Marka Tomaša

Немој ме будити (Лом, 2019) – среда, 5. фебруар, 2020. године, у 18h, у сали Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ (Дечје одељење, Трг цара Лазара 3).

„Немој ме будити“ је роман написан као бесконачни кошмарни дан у којему се не појављује свјетло Andie MacDowell, по многочему студија алкохолизма, успоредива и с филмом „Leaving Las Vegas“, потресан документ о разореној делиричној свијести која у тренуцима луцидности говори истине, да би их трен послије посрала и презрела и с
лакоћом их се одрекла. Овај роман ће несумњиво постати култан и надгенерацијски.

Круно Локотар

“Немој ме будити” је (анти)роман у ком су распад наратора, али и распад приче која садржи трауме из прошлости и сурову корумпираност садашњости, метафора о распаду савременог друштва и савременог човека. Кроз свој препознатљиви стил –
оштар и концизан, а дубоко лиричан и личан – Марко Томаш нас беспоштедно води кроз мрачно путешествије у ком су болесна равнодушност према постојању и панични страх од смрти у постојаном конфликту.

Румена Бужаровска

У програму учествују: Бранко Ћурчић, књижевни критичар и Марко Томаш, аутор, домаћин вечери: Наташа Туркић, директорица Градске библиотеке „Карло Бијелицки“.

ПретходниKrivolov višedecenijski problem Gornjeg Podunavlja
СледећиSvetosavska svečanost u znaku poezije Ljubomira Simovića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.