Predstavljanje romana Marka Tomaša

Nemoj me buditi (Lom, 2019) – sreda, 5. februar, 2020. godine, u 18h, u sali Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ (Dečje odeljenje, Trg cara Lazara 3).

„Nemoj me buditi“ je roman napisan kao beskonačni košmarni dan u kojemu se ne pojavljuje svjetlo Andie MacDowell, po mnogočemu studija alkoholizma, usporediva i s filmom „Leaving Las Vegas“, potresan dokument o razorenoj deliričnoj svijesti koja u trenucima lucidnosti govori istine, da bi ih tren poslije posrala i prezrela i s
lakoćom ih se odrekla. Ovaj roman će nesumnjivo postati kultan i nadgeneracijski.

Kruno Lokotar

“Nemoj me buditi” je (anti)roman u kom su raspad naratora, ali i raspad priče koja sadrži traume iz prošlosti i surovu korumpiranost sadašnjosti, metafora o raspadu savremenog društva i savremenog čoveka. Kroz svoj prepoznatljivi stil –
oštar i koncizan, a duboko liričan i ličan – Marko Tomaš nas bespoštedno vodi kroz mračno putešestvije u kom su bolesna ravnodušnost prema postojanju i panični strah od smrti u postojanom konfliktu.

Rumena Bužarovska

U programu učestvuju: Branko Ćurčić, književni kritičar i Marko Tomaš, autor, domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

PrethodniKrivolov višedecenijski problem Gornjeg Podunavlja
SledećiSvetosavska svečanost u znaku poezije Ljubomira Simovića

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.