Predstavom „Tenor na zajam“ završen 27. Pozorišni maraton u Somboru

Pozorisni maraton Sombor

U ranim jutarnjim satima u Somboru je završen 27. Pozorišni maraton. Za tri dana publika je videla 13 predstava u izvođenju pozorišta iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine.

Zavesa 27. Pozorišnog maratona spuštena je posle predstave Tenor na zajam u izođenju Narodnog pozorišta Sombor, koja je zahvaljući brojnim nagradama na festivalima ujedno i pomogla mladim somborskim glumcima Aleksandru Ristoskom i Danici Grubački da u svojoj prvoj profesionalnoj godini rada dobiju laskava priznanja glumica i glumice sezone.

„Posebno mi je drago špto je u ovom trenutku, kada smo uspeli da odbranimo čast pozorišta i konačno dobili svoju borbu“, rekla je Danica Grubački.

„Možda sam se onako nadao u malom mozgu, ali nisam verovao da će se to desiti. Sombor ume da da lep vetar u leđa mladim glumcima“, rekao je Aleksandar Ristoski.

Pozorišni maraton je festival koji nema pobednike, ali kada bi trebali da izdvojimo neke od predstava koje su ostavile najveći utisak na publiku, jedna od njih je svakako Noeva Makedonija, autorski projekat Kokana Mladenovića, u izvođenju teatra iz Bitolja.

Najviše smeha i radosti publici donela je predstava Večera budala Zvezdara teatra iz Beograda sa sjajnim Lanetom Gutovićem i Branislavom Zeremskim.

„Ja msilim da su izašli nasmejanih lica i mi smo sa scene izašli nasmejanih lica i hvala i publici i divnoj ovoj atmosferi i tradiciji. Odlazimo odavde srećni“, rekao je Zeremski.

Dve predstave Atelja 212 Petrijin venac na samom otvaranju festivala I Ovaj će biti drugačiji na završnoj večeri, kao i autorski prjekata Radoslava Milenkovića Striptiz su svakako izvođenja po ukusu publike maratona.

Pepeljuga pozorišta iz Sakt Petersburaga i Snežna kraljica Novosadskog pozorišta mladih obradovale su najmlađu publiku. U program maratona predstavljena je i knjiga o Miri Banjac, autorke Tatajane Nježić.

rtv.rs

ПретходниRonioci u Velikom bačkom kanalu umesto smeća naišli na granate
СледећиBiciklom kroz Vojvodinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.