Premijera auto-krosa na somborskoj adrenalinskoj areni

“Velika nagrada grada Sombora” je prva od dve auto trke, koje će biti održane na novoj adrenalinskoj areni kod Sombora 4. i 5. jula, a koje se boduju za Šampionat Srbije. Završeni su radovi na najvećoj auto – kros stazi u regionu pred Šampionat, a ekipa RTV-a je prisustvovala treninzima vozača pred veliko takmičenje.

U Somboru se na velika vrata vraća auto – sport, nakon više od decenije od poslednje trke. Prvi put će se na novoj stazi u Rančevu kod Sombora održati trke u auto – krosu za Šampionat Srbije.

Prošlogodišnji državni prvak, u klasi vozila do 1.400 kubika, Somborac Drobina Čaba ističe su za poduhvat dobili značajnu pomoć sportskog auto Karting Saveza Srbije, u vidu bezbedne opreme i pojaseva za automobile da bi sve bilo na najvišem stepenu bezbednosti.

“Trudimo se da nam prva organizacija bude na visokom nivou. Nekada je u Somboru postojao reli, koji se zvao “Batinska bitka” i vozio se na asfaltu u užem centru, ali je zbog infrastrukture sve to zabranjeno,a mi više nismo imali gde da vozimo. Nakon više od deset godina, prvi put da u Somboru imamo ovako nešto i najdužu stazu. Prvenstveno se takmičim zbog zadovoljstva, naročito jer smo domaćini na predstojećem takmičenju. Ova staza je za sve one koji vole trke, neka ne divljaju po gradu, neka ne ugrožavaju bezbednost drugih, već mogu doći na ovu stazu. Na takmičenju mora biti sreće, automobil mora biti pripremljen da se ne pokvari na stazi. Naravno, ako je auto jak treba ga znati kontrolisati na stazi tako da nema gubitaka, ali uz sve to i umeće koje se stiče treningom i naravno uz gledanje grešaka drugih vozača.“, rekao je Drobina Čaba, vozač auto – krosa, član AMSK “025” Sombor.

“Očekujemo lepe plasmane i rezultate. Značajnu pomoć vraćanja auto sporta u Sombor imamo zahvaljujući gradu Somboru, koji je organizator, a omogućili su nam finansijska sredstva, kao i pomoć policije, vatrogasaca i lekarskih službi. Voziće se u pet klasa, od 1.000 – 1.200 kubika, 1.200 – 1.400 kubika, 1.400 – 1.600 kubika, 1.600 – 2.000 kubika i preko 2.000 kubika na stazi je peta klasa“, rekao je Aleksandar Drobina, vozač i predsednik AMSK “025”.

U klubu nade polažu u mlađe naraštaje, koji će učiti od iskusnih vozača, jer je Sombor poznat po reli legendama i šampionima auto –sporta.

“Drugu sezonu sam u ovom sportu, a otac mi je preneo ljubav prema auto reliju. Moj otac je bio devet puta prvak nekadašnje Jugoslavije, a ja sam krenuo njegovim stopama. Jako volim da vozim, šest meseci sam posvetio samo ovom sportu. Dok svi moji drugari idu u grad, ja sam samo na stazi“, rekao je Goran Milić, član AMSK “025” Sombor.

U AMSK “025” ističu da trenutno ima četrdesetak prijavljenih takmičara iz cele zemlje za predstojeću trku, od čega je dvadeset iz Sombora. Svaki vozač mora da ima adekvatnu opremu, vozilo i licencu da bi vozio po stazi.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниOTVORENO PRVO INKLUZIVNO DEČIJE IGRALIŠTE U SOMBORU
СледећиSomborac uhapšen zbog marihuane sakrivene na splavu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.