Preminuo Minja Subota

Čuveni televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota, koji je u subotu hitno prevezen u bolnicu, preminuo je u 82. godini.

Voditelj je bio smešten na Odeljenje pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio duže vreme.

Mladen Delić, Minja Subota i Dragan Nikitović FOTO: Printscreen/YouTube

Mladen Delić, Minja Subota i Dragan Nikitović FOTO: Printscreen/YouTube

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspešnim serijama kao što su: „Od glave do pete“; „Igre bez granica“; „Željoteka“; „Sve igračke sveta“; „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka”; „Dete je čovek važan“.

Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje. Njegove pesme danas su popularne te su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsednik Saveza estradnih umetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni deo žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja. Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom „Viteza od Čarapanije“, a sve zbog predanog rada sa decom. „Kako smo zabavljali Tita“ je naslov njegove objavljene knjige.

Njegova supruga Branka Jeremić Subota umrla je 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

ПретходниTakmičenje mladih inovatora u Somboru
СледећиZA VIKEND U SOMBORU AUTOKROS TRKE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.