Preminuo Slobodan Mićić, najpoznatiji srpski putnik

Posle duže bolesti, u 76. godini preminuo je najpoznatiji srpski putnik, Slobodan Mićić.

Najpoznatiji srpski putnik Slobodan Mićić je u 76 godini, posle duže bolesti, otišao na poslednje putovanje. Obožavan kao vodič, voljen kao šef Interkontinentalnog odeljenja, poštovan kao direktor u „Putniku“, cenjen kao vlasnik prve privatne turističke agencije „Kon tiki“, Slobodan Mićić je većini najpoznatiji po beskrajno zanimljivim putopisima „Svet na dlanu“ koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić.

Ekonomista po obrazovanju, a svetski putnik po opredeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete – od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul.

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mesta, „čudnu“ hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Voleo je Grčku, a naročito Atinu, gde je proveo „medeni mesec“. Verovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a italijansli su ga kratko zvali Boba.

Poslednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u našu zemlju – u Dunav, u Ivanjicu, u Vrnjačku Banju, u salaše i planine.

Slobodan Mićić je umeo da putuje i uživa u putovanjima. Umeo je da zabavlja turiste koji su mesec dana autobusom putovali do Kaira.

Svi su mu zavideli na putovanjima, a Slobodanu Mićiću treba zavideti na tome što sa putovanja nije donosio suvenire, već prijatelje.

ПретходниPRONAĐENA DEVOJČICA MONIKA!
СледећиDanas na trgu – 30.12.2019. PONEDELJAK

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.