Pri kraju radovi na putu koji vodi ka dva granična prelaza

Zahvaljujući prekograničnoj saradnji sa Mađarskom, u Somboru se privode kraju proširenje i rekonstrukcija važnog državnog puta, koji vodi ka dva granična prelaza.

Mašine i radnici na putu od Sombora do Bezdana koji rade na proširenju i asfaltiranju postojećeg državnog puta koji vodi ka graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom. Tako je bilo proteklih nekoliko meseci, a radovi će biti završeni za nekoliko dana. Ovaj put značajan je ne samo zbog dva granična prelaza već i zbog buduće trase važne saobraćajnice.

„Ovaj putni pravac će biti sastavni deo jednog velikog koridora koji kreće od Bačkog Brega, preko Kule, Vrbasa, Bečeja, Kikinde do Temišvara. Time će biti stvoren značajan koridor za prevoz robe i ljudi“, kaže Imre Kern, držani sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraća i infrastrukture“.

Radovi su finansirani iz projekta prekogranične saradnje Srbija Mađarska.

„U poslednjih nekoliko godina ovo je najznačajniji projekat za grad Sombor, obzirom na činjenicu da je vrednost projekta 3,12 miliona evra, a da su nam projektni partneri državna preduzeća“, kaže Saša Bošnjak, zadužen za prekogranične projekte grada Sombora“.

U projekat se uključio Grad Sombor koji je finansirao rekonstrukciju Ulice Matije Gupca u dužini od 1,6 kilometara.

Put Sombor Bezdan rekonstruisan je u dužini od 14 kilometara. Do povezivanja sa graničnim prelazima treba uraditi još desetak kilometara ove državne saobraćajnice.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниSTAPARSKI ĆILIM NA LISTI UNESCO-A
СледећиNOVIH 35 STUDENATA STIPENDISTA GRADA SOMBORA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.