PRIJEM ĐAKA GENERACIJE ŠKOLSKE 2019/2020. GODINE

Grad Sombor i ove godine odao je priznanje najboljim đacima. Gradonačelnik Antonio Ratković upriličio je danas prijem za učenike generacije osnovnih škola i prijem za  učenike generacije srednjih škola školske 2019/2020. godine. Svečanost je organizovana u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz prisustvo manjeg broja ljudi nego što je bilo prethodnih godina.

Ovom prilikom gradonačelnik Sombora čestitao je učenicima uspeh koji su ostvarili tokom školovanja i istakao da će grad nastaviti da ulaže u školstvo i obrazovanje.

„Ono što želim da vam kažem ovom prilikom je da mi koji vodimo ovaj grad, školstvo i obrazovanje postavljamo vrlo visoko na lestvici naših prioriteta. Sombor je još malo pa tri veka svetionik obrazovanja našeg naroda na ovim prostorima od osnivanja Norme Avrama Mrazovića, pa sve do danas. Takvo nasleđe nas obavezuje da, uprkos izazovima koji svakodnevno iskušavaju našu istrajnost i strpljenje, ostajemo dosledni ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici rade i svakodnevno, uz svoje nastavnike stiču nova znanja, koja će već koliko sutra biti u prilici da primene kako bi učinli život boljim i kvalitetnijim i na taj način se odužili svojoj porodici, ali i svom gradu“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Đaci generacije osnovnih škola su: Tara Kasap, OŠ „Avram Mrazović“ –  Sombor; Luka Korolija, OŠ „Nikola Vukićević“ – Sombor; Nemanja Majski, OŠ „Dositej Obradović“ – Sombor; Miloš Pešut, OŠ „Ivo Lola Ribar“ – Sombor; Vesna Zec, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ – Sombor; Nikola Matković, OŠ „Aleksa Šantić“ – Aleksa Šantić; Milica Šobat, OŠ „Ognjen Prica“ – Kolut; Sanela Utvić, OŠ „Kiš Ferenc“ – Telečka; Reka Nađ, OŠ „“Bratstvo-jedinstvo“ – Bezdan; Dragana Gligorević, OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ – Svetozar Miletić; Radana Trninić, OŠ „Branko Radičević“ – Stapar; Đorđe Đurić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ – Stanišić; Valentina Lerić, OŠ „Moša Pijade“ – Bački Breg; Valentina Božić, OŠ „Nikola Tesla“ – Kljajićevo; Mihael Ibišić, OŠ „22. Oktobar“ – Bački Monoštor; Milan Sekulić, OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplja i Nikola Radmirović, ŠOSO „Vuk Karadžić“ – Sombor.

Đaci generacije srednjih škola su : Aleksandra Mladenović, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola; Jovana kostić, Gimnazija „Veljko Petrović“; Tomas Kuljak, Srednja ekonomska škola; Anastasija Jovanoski, Srednja škola „Sveti Sava“; Savo Vojnović, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“; Dejan Miljuš, Srednja tehnička škola; Tina Prćić, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ i Ivona Damjanović, Muzička škola „Petar Konjović“ nagrađeni su sa

Kao i prethodnih godina, svaki mali i veliki maturant sa teritorije Grada Sombora nagrađen je za svoj veliki uspeh. Đaci generacije osnovnih škola dobili su plaketu grada, a pošto su ove godine uskraćeni za tradicionalno desetodnevno letovanje u Budimpešti i na Balatonu, u zamenu su nagrađeni sa novčanom nagradom u iznosu od 20 hiljada dinara. Svaki veliki maturant, đak generacije u jednoj od somborskih srednjih škola, pored plakete sa grbom Grada Sombora dobio je i novčanu nagradu od 25 hiljada dinara, a od Kola srpskih sestara knjigu našeg nobelovca Ive Andrića za uspomenu na ovaj dan .

Za najbolju među najboljima proglašena je Jovana Kostić, učenica generacije Gimnazije „Veljko Petrović“. Gradonačelnik Antonio Ratković ovom prilikom potpisao je ugovor o stipendiranju sa Jovanom, koja je tako postala dvadeseti stipendista Grada Sombora. Jovana svoje školovanje nastavlja na Odseku teorijske i eksperimentalne fizike Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Svečanom prijemu prisustvovali su i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Borislav Staničkov, načelnica Školske uprave Sombor Milana Minarski, predstavnici Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave, kao i roditelji nagrađenih učenika.

ПретходниOd ponedeljka u Riđici prikupljanje ambalažnog otpada
СледећиDanas sednica o visini minimalca za 2021. godinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.