PRIMENJUJE SE PRODUŽENO RADNO VREME DO 20 ČASOVA

U PONEDELJAK I UTORAK PRIMENJUJE SE PRODUŽENO RADNO VREME DO 20 ČASOVA!

U skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“,br.156/2020), u ponedeljak 28. decembra i utorak 29. decembra, radno vreme svih ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, tržnih centara, prodavnica, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), kozmetičkih salona, frizerskih salona, salona lepote, objekata iz oblasti sporta i rekreacije (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju), kao i  drugih objekata  u oblasti uslužnih delatnosti, ograničava se tako da ti objekti mogu raditi  od 05.00 časova do 20.00 časova.

U zatvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, a čija je površina preko 300m2, maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na 9m2.


Podsećamo da u toku radnog vremena u objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (namenjenih za ljude ili životinje) i samostalni maloprodajni objekti u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), kao i pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije mogu da rade do 21.00 čas. Van  ograničenog radnog vremena mogu da rade apoteke, benzinske  pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, kao i ugostiteljski  objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja korisnicima ili u kojima se prodaju hrana i pića preko šaltera, odnosno bez ulaska kupca u sam objekat.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora ističu  da je od ključne važnosti  lična odgovornost pojedinca. Koronavirus je  i dalje među nama. Zato je važno da nosimo zaštitnu masku, držimo međusobno rastojanje od najmanje dva metra i pridržavamo se zabrane okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Još jednom apelujemo na  sugrađane da se kao i do sada ponašaju odgovorno,  da se pridržavaju svih mera za  sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

ПретходниČetvorostruko manje putnika
СледећиPodeljeni paketići u Sigurnoj kući u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.