ПРИМЕЊУЈЕ СЕ ПРОДУЖЕНО РАДНО ВРЕМЕ ДО 20 ЧАСОВА


У ПОНЕДЕЉАК И УТОРАК ПРИМЕЊУЈЕ СЕ ПРОДУЖЕНО РАДНО ВРЕМЕ ДО 20 ЧАСОВА!

У складу са Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Сл. гласник РС“,бр.156/2020), у понедељак 28. децембра и уторак 29. децембра, радно време свих угоститељских и малопродајних објеката, тржних центара, продавница, приређивача посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), козметичких салона, фризерских салона, салона лепоте, објеката из области спорта и рекреације (фитнес центри, теретане, вежбаонице и други објекти намењени за спорт и рекреацију), као и  других објеката  у области услужних делатности, ограничава се тако да ти објекти могу радити  од 05.00 часова до 20.00 часова.

У затвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало, а чија је површина преко 300m2, максималан број посетилаца ограничава се на једног посетиоца на 9m2.

Подсећамо да у току радног времена у објектима у којима се пружају услуге у области угоститељства није дозвољено непосредно извођење музике (музика уживо), а после 17.00 часова није дозвољена музика у било ком облику.

Трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа (намењених за људе или животиње) и самостални малопродајни објекти у којима се трговина, по правилу, обавља тако да купац не улази у објекат (трафике тј. киосци), као и позоришта, биоскопи, музеји и галерије могу да раде до 21.00 час. Ван  ограниченог радног времена могу да раде апотеке, бензинске  пумпе у обављању делатности продаје горива, као и угоститељски  објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља корисницима или у којима се продају храна и пића преко шалтера, односно без уласка купца у сам објекат.

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора истичу  да је од кључне важности  лична одговорност појединца. Коронавирус је  и даље међу нама. Зато је важно да носимо заштитну маску, држимо међусобно растојање од најмање два метра и придржавамо се забране окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору. Још једном апелујемо на  суграђане да се као и до сада понашају одговорно,  да се придржавају свих мера за  спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, и воде рачуна о свом и здрављу својих најближих.


ПретходниЧетвороструко мање путника
СледећиПодељени пакетићи у Сигурној кући у Сомбору

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.