Primeri dobre prakse razvoja turizma u Somboru

staparski cilim

Udruženje žena „Staparska ruža“ uspešno je od staparskog ćilima napravilo prepoznatljiv brend, a motiv ruže sa ćilima postao je i deo upotrebnih predmeta. Ovo udruženje deo poslova uspelo je da uradi zahvalujući sredstvima koje je dobilo na konkursima.

„Dobili smo sredstva za javne radove od Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Pratimo sve konkurse i učestvujemo«, kaže Mira Kovačev, predsednica Udruženja „Staparska ruža“.

Milan Vučković vlasnik je smeštajnih kapaciteta u Somboru, a za uređenje i proširenje koristio je i sredstva Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

„Uz sredstva Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam udružili smo i naša sredstva i uradili planirane poslove“, kaže Vučković.

Sombor je na prethodnim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam dobio 30 miliona dinara.

„Zapadnobački okrug je na konkursima za razvoj turizma i privrede dobio je 50 miliona dinara, što je 15 posto od ukupnih sredstava. To pokazuje dobru interakciju lokalne samouprave, privrednih subjekata, udruženja građana. Tendencija da se traže nove mašine i novi uređaji pokazuje želju za proširenjem proizvodnje i zahvaljujući ovim konkursima sačuvali smo oko 5.000 radnih mesta, a uz to biće otvorno još 500 novih radnih mesta“, kazao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Gradonačelnik Sombra Antonio Ratković pozvao je udruženja i preduzetnike sa teritorije Grada Sombora da i dalje koriste sredstva ovog sekretarijata.

Ivanišević je kazao da korisnici sredstva najviše traže sredstva za repromaterijal i brže konkurse.

„Sada će konkursi biti raspisani prvog radnog dana u januaru i okončani već u februaru“, kazao je pokrajinski sekretar.

Ivanišević je prilikom poste Somboru najavio da će 15. septembra biti raspisana dva nova konkrusa za žensko preduzetništvo i sredstva za podršku manifestacijama. Ukupno je planirano 40 miliona dinara.

PrethodniPlesna Škola Jump
SledećiKod Somborca pronađene bombe, oružje i droga

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.