Primeri dobre prakse razvoja turizma u Somboru

staparski cilim

Удружење жена „Стапарска ружа“ успешно је од стапарског ћилима направило препознатљив бренд, а мотив руже са ћилима постао је и део употребних предмета. Ово удружење део послова успело је да уради захвалујући средствима које је добило на конкурсима.

„Добили смо средства за јавне радове од Града Сомбора и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Пратимо све конкурсе и учествујемо«, каже Мира Ковачев, председница Удружења „Стапарска ружа“.

Милан Вучковић власник је смештајних капацитета у Сомбору, а за уређење и проширење користио је и средства Покрајинског секретаријата за привреду.

„Уз средства Покрајинског секретаријата за привреду и туризам удружили смо и наша средства и урадили планиране послове“, каже Вучковић.

Сомбор је на претходним конкурсима Покрајинског секретаријата за привреду и туризам добио 30 милиона динара.

„Западнобачки округ је на конкурсима за развој туризма и привреде добио је 50 милиона динара, што је 15 посто од укупних средстава. То показује добру интеракцију локалне самоуправе, привредних субјеката, удружења грађана. Тенденција да се траже нове машине и нови уређаји показује жељу за проширењем производње и захваљујући овим конкурсима сачували смо око 5.000 радних места, а уз то биће отворно још 500 нових радних места“, казао је Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Градоначелник Сомбра Антонио Ратковић позвао је удружења и предузетнике са територије Града Сомбора да и даље користе средства овог секретаријата.

Иванишевић је казао да корисници средства највише траже средства за репроматеријал и брже конкурсе.

„Сада ће конкурси бити расписани првог радног дана у јануару и окончани већ у фебруару“, казао је покрајински секретар.

Иванишевић је приликом посте Сомбору најавио да ће 15. септембра бити расписана два нова конкруса за женско предузетништво и средства за подршку манифестацијама. Укупно је планирано 40 милиона динара.

ПретходниPlesna Škola Jump
СледећиKod Somborca pronađene bombe, oružje i droga

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.