PRINC OD MONAKA POSETIO SOMBOR I BAČKI MONOŠTOR

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, knez Albert Drugi od Monaka i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković

Tokom drugog dana zvanične posete Srbiji, u četvrtak 8. oktobra, knez Albert Drugi od Monaka boravio je u Somboru i Bačkom Monoštoru, gde su mu domaćini bili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

U Bačkom Monoštoru, „selu na sedam Dunava“, knez od Monaka upoznao se sa specifičnom kulturom, tradicijom i prirodom ovog podneblja.

Knez Albert Drugi od Monaka, je zajedno sa pokrajinskim premijerom Mirovićem i Srđanom Peruačom, predstavnikom „Vojvodinašuma“, uživao u netaknutoj pririodi Specijalnog rezervata biosfere „Gornje Podunavlje“ gde je u klasičnom alaskom čamcu imao priliku da vidi i doživi lepotu ovog dela Dunava.

Sa tradicionalnim načinom života u ovom delu Vojvodine, princ Albert se upoznao prilikom posete Etno kući „Mali Bodrog“, a u Pčelarskoj učionici „Periškić“ prikazane su mu tradicionalne metode ceđenja meda.

Na kraju posete severa Srbije, knez Albert bio je gost Sombora i gradonačelnika Antonia Ratkovića. Princ je dočekan u zgradi „Županije“ gde ga je domaćin, gradonačelnik Ratković, upoznao sa  potencijalima  Grada Sombora, a tokom susreta u zgradi „Županije“  princu od Monaka je  prezentovana priča o čuvenoj slici „Bitka kod Sente“ Ferenca Ajzehunta, najvećem ulje na platnu u našoj zemlji.

U prestižnom etno restoranu „Fijaker“ knezu Albertu Drugom od Monaka priređena je degustacija lokalnih gastronomskih delikatesa.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.