PRINC OD MONAKA POSETIO SOMBOR I BAČKI MONOŠTOR

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, кнез Алберт Други од Монака и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић

Tokom drugog dana zvanične posete Srbiji, u četvrtak 8. oktobra, knez Albert Drugi od Monaka boravio je u Somboru i Bačkom Monoštoru, gde su mu domaćini bili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

U Bačkom Monoštoru, „selu na sedam Dunava“, knez od Monaka upoznao se sa specifičnom kulturom, tradicijom i prirodom ovog podneblja.

Knez Albert Drugi od Monaka, je zajedno sa pokrajinskim premijerom Mirovićem i Srđanom Peruačom, predstavnikom „Vojvodinašuma“, uživao u netaknutoj pririodi Specijalnog rezervata biosfere „Gornje Podunavlje“ gde je u klasičnom alaskom čamcu imao priliku da vidi i doživi lepotu ovog dela Dunava.

Sa tradicionalnim načinom života u ovom delu Vojvodine, princ Albert se upoznao prilikom posete Etno kući „Mali Bodrog“, a u Pčelarskoj učionici „Periškić“ prikazane su mu tradicionalne metode ceđenja meda.

Na kraju posete severa Srbije, knez Albert bio je gost Sombora i gradonačelnika Antonia Ratkovića. Princ je dočekan u zgradi „Županije“ gde ga je domaćin, gradonačelnik Ratković, upoznao sa  potencijalima  Grada Sombora, a tokom susreta u zgradi „Županije“  princu od Monaka je  prezentovana priča o čuvenoj slici „Bitka kod Sente“ Ferenca Ajzehunta, najvećem ulje na platnu u našoj zemlji.

U prestižnom etno restoranu „Fijaker“ knezu Albertu Drugom od Monaka priređena je degustacija lokalnih gastronomskih delikatesa.

ПретходниSREDNJOŠKOLCI O PROJEKTIMA KOJE ŽELE U SVOJIM ŠKOLAMA
СледећиPU Sombor: Uhapšen sa više od pola kilograma spida

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.