ПРИНЦ ОД МОНАКА ПОСЕТИО СОМБОР И БАЧКИ МОНОШТОР

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, кнез Алберт Други од Монака и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић

Током другог дана званичне посете Србији, у четвртак 8. октобра, кнез Алберт Други од Монака боравио је у Сомбору и Бачком Моноштору, где су му домаћини били председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић.

У Бачком Моноштору, „селу на седам Дунава“, кнез од Монака упознао се са специфичном културом, традицијом и природом овог поднебља.

Кнез Алберт Други од Монака, је заједно са покрајинским премијером Мировићем и Срђаном Перуачом, представником „Војводинашума“, уживао у нетакнутој пририоди Специјалног резервата биосфере „Горње Подунавље“ где је у класичном аласком чамцу имао прилику да види и доживи лепоту овог дела Дунава.

Са традиционалним начином живота у овом делу Војводине, принц Алберт се упознао приликом посете Етно кући „Мали Бодрог“, а у Пчеларској учионици „Перишкић“ приказане су му традиционалне методе цеђења меда.

На крају посете севера Србије, кнез Алберт био је гост Сомбора и градоначелника Антониа Ратковића. Принц је дочекан у згради „Жупаније“ где га је домаћин, градоначелник Ратковић, упознао са  потенцијалима  Града Сомбора, а током сусрета у згради „Жупаније“  принцу од Монака је  презентована прича о чувеној слици „Битка код Сенте“ Ференца Ајзехунта, највећем уље на платну у нашој земљи.

У престижном етно ресторану „Фијакер“ кнезу Алберту Другом од Монака приређена је дегустација локалних гастрономских деликатеса.


ПретходниСРЕДЊОШКОЛЦИ О ПРОЈЕКТИМА КОЈЕ ЖЕЛЕ У СВОЈИМ ШКОЛАМА
СледећиPU Sombor: Uhapšen sa više od pola kilograma spida

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.