Proba male mature u petak i subotu

Probni završni ispit za učenike osmog razreda biće održan u petak i subotu u njihovim osnovnim školama.

Đaci će u petak u 13 sati polagati test iz matematike, u subotu će u 9 časova raditi test iz srpskog, a od 11 i 30 kombinovani. Za rešavanje svakog testa imaće 120 minuta.

Iz Ministarstva prosvete su saopštili da će se proba male mature biti organizovana tako da učenici budu podeljeni u grupe, ne veće od 15 đaka, a u školama će morati da se poštuju epidemiološke mere.


„Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo.

Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu. Ministarstvo prosvete i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava“, saopštili su iz Ministarstva.

Polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih (FOOO), u okviru probnog završnog ispita, u petak u 13 časova polagaće jedinstveni test koji sadrži zadatke iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i iz predmeta obuhvaćenih na kombinovanom testu.

Izvor: danas.rs

ПретходниPreminuo Predrag Živković Tozovac
СледећиStipendije za najuspešnije sportiste Sombora

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.