Producenti filma „Toma“ prijavili MUP neovlašćeno deljenje filma na internetu

dragan-bjelogrlic

Produkcijske kuće MinaCord i CobraFilm, koje su vlasnici autorskih prava filma „Toma“, prijavili su Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi taj film na društvenim mrežama.

O neovlašćenom deljenju filma na društvenim mrežama obaveštena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Kako se navodi u saopštenju, iz agencije SAPA napominju da „po krivičnom zakoniku Srbije, kao i zemalja u regionu, svaki vid objavljivanja ili deljenja autorskog dela spada u kršenje autorskih i srodnih prava, te da svako ko se bavi ovakvim delatnostima nosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za nastalu štetu“.


„Svi uočeni korisnici, koji su neovlašćeno delili film ‘Toma’, obavešteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umešanost u neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanetu delovanjem“, navodi se u saopštenju.

Producenti filma „Toma“ Željko Joksimović i Dragan Bjleogrlić pozvali su poštovaoce umetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u bioskopu.

„Piraterija je nepoštovanje dela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu ‘Toma’ snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnji bioskopi. I upravo tu emociju nikada ne možete doživeti na monitorima kompjutera ili telefona“, poručili su Joksimović i Bjelogrlić.

Oni su dodali da ih ipak raduje činjenica da publika i dalje u velikom broju odlazi u bioskop da „na pravi način doživi priču o ‘Tomi’“ i podsećaju da je film pogledalo više od 500.000 gledalaca, a ujedno je oboren i dnevni rekord sa 35.000 posetilaca bioskopa.

Info: N1

ПретходниPreminuo glumac Marko Živić
СледећиPočinje prijava za subvencije za novu fiskalizaciju

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.