PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI 2018. GODINE

Награда за врхунски спортски резултат постигнут ван Сомбора и допринос популаризацији спорта припала је Катарини Крпеж Шлезак, рукометашици, капитену репрезентације Србије, чланици Ерд Хандбала из Мађарске и Николи Јокићу, кошаркашу, члану Денвер Нагетса.

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković i načelnik Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga Borislav Staničkov prisustvovali su proglašenju najboljih sportista i sportskih radnika za 2018. godinu u Somboru.  Svečanost je upriličena 28. januara u zgradi Narodnog pozorišta, a u organizaciji Sportskog Saveza grada Sombora.

Prisutne sportiste, sportske radnike i poštovaoce njihovog rada pozdravila je gradska većnica za sport i omladinu Antonija Nađ Kosanović, čestitajući svima na postignutim rezultatima.

„Ako niste zadovoljni rezultatima, nemojte odustajati, zato što se trud i rad uvek isplate. To je tako u sportu i zato je sport interesantan. A da je taj put lak, svi bismo bili šampioni“, rekla je Antonija Nađ Kosanović i dodala da će se Lokalna samouprava i u narednom periodu  truditi da obezbedi adekvatne uslove kako bi se poboljšali uslovi treninga, da bi somborski sportisti postigli još bolje rezultate. „Sve to ipak ne bismo mogli da ostvarimo da nemamo tako dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i sa drugim, višim nivoima vlasti i zato im se u ime svih vas zahvaljujem“ istakla je Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport i omladinu.

Dobitnici nagrade za životno delo su odlukom Komisije za izbor sportiste godine, Draško Davidov i Bora Pavlović, treneri neplivača. Zahvaljujući njima, koji su bili pokretači projekta obuke neplivača, hiljade mališana izašlo je iz škole plivanja sa diplomom obučenog plivača, a neki od njih su postali i vrhunski sportisti.

Nagrada za vrhunski sportski rezultat postignut van Sombora i doprinos popularizaciji sporta pripala je Katarini Krpež Šlezak, rukometašici, kapitenu reprezentacije Srbije, članici Erd Handbala iz Mađarske i Nikoli Jokiću, košarkašu, članu Denver Nagetsa.

Najbolji trener je Gradimir Dedić, Rvački klub „Soko“, a za neolimpijski sport Petar Kosanović, Karate klub „Somborac“. Titulu najboljeg seniora je poneo Danilo Mandić, Kuglaški klub „Vihor“ Sombor, najboljom seniorkom je proglašena Jelena Leković, Karate klub „Somborac“.

Za najbolje ekipe godine u kategoriji olimpijskog sporta proglašena je ekipa Rvačkog kluba „Soko“ Sombor, a u kategoriji neolimpijskog sporta Karate klub „Somborac“. Nagrade im je uručio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković koji  je čestitao dobitnicima i poručio svim sportistima da nikada ne odustaju, već da vredno rade, a rezultati će sami doći.

Program su pored sportista, sportskih radnika i učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ uveličali gosti, pre svega pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder.

ПретходниSomborske škole uvode E-dnevnik
СледећиSomborke sade lavandu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.